Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Vloerverwarming: laten leggen in bestaande woning?
    Rate this post

    Met een vloerverwarming elektrisch je huis verwarmen en hiermee significant besparen op je energierekening? Voor veel mensen klinkt dit als muziek in de oren. Toch is het gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een vloerverwarming is gemakkelijk in een nieuwbouwhuis aan te leggen, omdat hier de vloer nog geplaatst moet worden en deze aangesloten kan worden op een warmtepomp. Maar wat als je woning allang gebouwd en ingericht is? En wat als de vloerverwarming in een houten (onder)vloer aangebracht moet worden?

    Vloerverwarming bestaande woning aanleggen?
    In nieuwbouwwoningen wordt de vloerverwarming aangebracht door een buizensysteem aan te brengen in de cementvloer. Omdat alles nog gebouwd wordt, is dit enkel een extra stap in het bouwproces. Wanneer de vloer al geplaatst is, is dit natuurlijk een ander verhaal. De vloerbedekking is geplaatst, de kamer is ingericht, de radiatoren hangen al. Vloerverwarming is bovendien een investering, die alleen maar hoger wordt zodra het huis al volledig ingericht is.

    Het is zeker mogelijk om vloerverwarming aan te leggen in een bestaande woning. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Vloerverwarming kan aangebracht worden in onder andere deze vloertypes:

    – Tegels
    – Gietvloer
    – Houten vloer
    – Laminaat

    Vloerverwarming infrezen
    Veel mensen die een vloerverwarming in een bestaande woning aanbrengen, laten deze infrezen. Hierbij worden sleuven gemaakt in de bestaande cementvloeren. In deze sleuven worden vervolgens de onderdelen van de vloerverwarming aangebracht. Daar wordt de vloer vervolgens weer overheen gelegd. De praktijk wijst uit dat dit effect net zo effectief is als een vloerverwarming in een nieuwbouwwoning.

    Vloerverwarming houten vloer
    Is vloerverwarming mogelijk op een houten vloer? Een houten vloer (leefvloer) geeft een bijzondere sfeer aan je woning. Het zou zonde zijn als je deze zou moeten missen. We maken hierbij onderscheid tussen een houten constructievloer (ligt onder de leefvloer) en de houten leefvloer, zoals een parket- of massief houten vloer. Heb je te maken met een houten constructievloer, dan is een droogbouw vloerverwarmingssysteem een degelijke en duurzame oplossing. Je kunt hierbij denken aan een noppenplaat waar de vloerverwarmingsbuis in wordt gemonteerd, die wordt afgewerkt met gietmortel (hoogte 35 mm). Niet elke houten leefvloer is geschikt voor vloerverwarming. Check bij de vakhandel vooraf welke vloeren er geschikt zijn voor laag temperatuur vloerverwarmingssystemen.

    Vloerverwarming combinatie met warmtepomp
    Heb je een vloerverwarming aan laten leggen? Bespaar nog meer energie door deze te combineren met een warmtepomp. Deze systemen zijn namelijk goed op elkaar afgestemd. Een warmtepomp verwarmt het water tot lagere temperaturen dan een centrale verwarming zou doen om het huis te verwarmen. Gebruik je een warmtepomp om het huis te verwarmen in combinatie met radiatoren, zal dit mogelijk een hybridepomp moeten zijn om de juiste temperatuur te bereiken. Vloerverwarming werkt daarentegen goed op deze lagere temperatuur. Zo bespaar je gas én verbruik, wat je snel genoeg terug zult zien op je energierekening.

    Vloerverwarming aanleggen in je woning
    Heb je een woning waar je graag vloerverwarming in aan wilt brengen? Neem dan vooral contact met ons op. Samen onderzoeken we de mogelijkheden en kunnen we je informeren over een warmteoplossing die geschikt is voor je woning. We zorgen voor een verwarming die zowel bespaart als comfort biedt en zorgt voor een prettige woonomgeving.

    Neem vrijblijvend contact met ons op!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply