Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voed je darmen, voel je goed
  Rate this post

  Om je lekker fit te voelen, moeten je darmen goed functioneren. De dunne darm haalt alle belangrijke voedingsstoffen uit je eten en geeft ze af aan je bloed. Zo komen ze op de juiste plek in je lichaam terecht. Een prachtig natuurlijk proces, waarvoor natuurlijk wel voldoende geschikt voedsel nodig is!

  Je darmen hebben vezels nodig om hun werk te kunnen doen en deze vezels zitten in kool­hydraten. Niet in de enkelvoudige koolhydraten, zoals vruchtendranken, koek en chips, maar in complexe koolhydraten zoals groente, havermout, peulvruchten en rozijnen. Door gevarieerd te eten, krijg je verschillende soorten vezels binnen, met elk zijn eigen functie. Belangrijke functies, vanaf de spijsvertering tot aan het toilet.
  Je denkt misschien ‘Wel aardig die adviezen, maar in de praktijk lukt het niet om alleen maar gezonde keuzes te maken.’ Goed nieuws: dat hoeft ook niet.
  Als 80% van je voeding gezond is, heb je een prima basis. De minder gezonde keuzes die je maakt, zullen daardoor minder invloed op je fitheid hebben.
  Eigenlijk weet je wel zo ongeveer wat goed voedsel is. Toch valt het niet mee om in de ­supermarkt de juiste keuzes te maken. Wat haal je bijvoorbeeld in huis voor je kinderen om hun een goede basis te geven? Ik kan je hierin adviseren. Wil je persoonlijke begeleiding voor jezelf en je gezin, een workshop of een andere vorm van advies, neem dan contact met me op. Jouw Voedingsbron, de basis voor een gezonde leefstijl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply