Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voeding als medicijn
  Rate this post

  Ernstige ziekten (kanker, maar ook andere) plegen een zware aanslag op het immuunsysteem. Ook behandelingen doen dat. Vandaar dat het van essentieel belang is om het lichaam te wapenen in die strijd. Ook in de periode ná de behandeling. Helaas is aandacht voor wat men eet daarbij vaak nog een ondergeschoven kindje. Artsen hebben de rol van voeding lang niet erkend. Opmerkelijk, omdat de grondlegger van de geneeskunde, de Griekse geneesheer Hippocrates, in de vierde eeuw voor Christus al het advies gaf: ‘Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding.’

  Een lichaam dat ziek is, vraagt van sommige voedingsstoffen meer dan normaal. Dat betekent een aanslag op de reserves, als die er al zijn. Gewoon letten op wat je eet biedt dan vaak geen uitkomst meer. De stofwisseling is door de (noodzakelijke) behandeling ernstig verstoord en het lichaam is daardoor behoorlijk uit balans. Zomaar op dieet gaan is dan niet verstandig en biedt geen uitkomst. Het lichaam heeft speciale behoeftes die heel individueel kunnen zijn.

  Oplossing op maat
  Marian van der Meer van Your Life|Balance biedt hiervoor een op maat gemaakte oplossing aan. Zij heeft een praktijk voor orthomoleculaire voedingsadviezen, gevestigd aan de rand van het oude centrum van Edam. Met behulp van het wereldwijd bewezen, succesvolle programma Metabolic Balance® stelt zij voedingsplannen op die de stofwisseling verbeteren en het lichaam optimaal voeden. Het is een programma dat is ontwikkeld door artsen en voedings­wetenschappers. Met Metabolic Balance® is geen sprake van een algemeen dieet, maar van een persoonlijke lijst van voedingsmiddelen. Geen plan is hetzelfde. Een voedingsplan wordt opgesteld aan de hand van actuele bloedwaarden, gezondheidsgegevens en eventueel medicijngebruik. Het voedingsplan gaat niet uit van de tegenwoordig zo populaire ‘superfoods’, maar van alledaagse voedingsproducten die gewoon bij de supermarkt en (biologische) groenteboer gehaald kunnen worden. Uiteraard wel alles puur en zo onbewerkt mogelijk, om zeker te zijn van de aanwezigheid en het behoud van waardevolle voedingsstoffen. Er komen dan ook geen shakes of andere maaltijdvervangers aan te pas. Alles is gericht op de optimalisering van de stofwisseling (waaronder het hormoonsysteem) op een natuurlijke manier. Met als gevolg een gezonder gewicht, meer energie en een vermindering van overgangsklachten.

  Maak de juiste keuzes
  Kiezen voor een voedingsplan volgens Metabolic Balance® betekent werken aan je gezondheid met behulp van een methode die is opgesteld vanuit een gedegen wetenschappelijke basis. Leer om met gezonde, uitgebalanceerde voeding – gegeven je klachten – de juiste keuzes te maken. Aandacht voor de kwaliteit en de bereiding van de voeding wordt niet vergeten.
  Indien nodig worden aanvullende onderzoeken gedaan om te beoordelen of het lichaam de voedingstoffen daadwerkelijk nog opneemt. Ook kan het zijn dat extra voedingstoffen door middel van supplementen worden geadviseerd. Vaak is dat gewoon even nodig om de balans te herstellen, de werking van medicijnen te versterken of om bijwerkingen te verminderen.

  Marian is aangesloten bij de MBOG, de beroepsvereniging voor orthomoleculair therapeuten. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor vergoeding van de consulten onder ‘alternatieve geneeskunde’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply