Rate this post
 • Voeding + beweging + gedrag = balans
  Rate this post

  Het lichaam is als een auto: om te kunnen rijden, moet er goede brandstof in. Wanneer je benzine in een dieselmotor tankt, dan heb je een probleem: de auto rijdt niet echt lekker. Maar niet alleen de juiste brandstof is van belang. Je kunt tanken wat je wilt, maar als de accu van de auto het niet doet, gaat de auto nog steeds niet rijden, ondanks een volle tank.

  Dit geldt ook voor het menselijk lichaam. Je hebt voor jouzelf de juiste voedingsstoffen nodig, maar ook je stofwisseling moet goed zijn werk doen. Deze ‘accu’ laad je op door beweging, en je kunt bewegen door goed te eten. De hoeveelheid energie die er door voeding in het lichaam komt, gaat er weer uit door voldoende te bewegen. Op deze manier komt de verbranding op gang.

  Wat verder van belang is, is dat niet alleen voeding en beweging in balans zijn, maar ook lichaam en geest. Je kunt gezond eten en voldoende bewegen, maar als je je psychisch niet goed voelt, komt de verbranding niet goed op gang. Jouw leefstijl aanpassen is dus meer dan alleen gezond eten. Alles moet in balans komen. Daarnaast: wat voor jou goed is, hoeft niet voor je partner, kinderen, ouders, buren, vrienden enzovoort goed te zijn. Inmiddels zien we, doordat iedereen denkt er verstand van te hebben (soms vanuit internet, soms vanuit eigen ervaring) wat goed voor jou is.

  Advies op maat
  Niets van dat alles. Ieder mens is uniek en vraag daarom altijd advies op maat. Praktijk voor Leefstijl doet dat voor jou. Wij starten altijd met een gezondheidscheck op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Eventueel volgt daaruit een test ten aanzien van allerlei allergene stoffen. Aan de hand van berekeningen uit jouw huidige eetpatroon, intake en testen volgt een volledig advies op maat rond jouw voeding en beweging, maar ook ter ontspanning en gedragsverandering. De schema’s voor voeding en beweging zijn niet zo moeilijk te volgen. Gedragsverandering is een ander verhaal: je gaat met jezelf aan de slag, onder professionele begeleiding, om dit mogelijk te maken, waardoor je in balans komt.

  Onze professie is het begeleiden van gedragsmanagement bij leefstijlverandering, zodat jouw succes blijvend is. De praktijk voldoet aan de HBO-medische kennis (verplicht sinds 2017 door de zorgverzekeraar) en wordt vanuit de aanvullende zorgverzekering gedeeltelijk of volledig vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply