Rate this post
 • Voeding: het vergeten medicijn
  Rate this post

  Heb je last van darmklachten, zoals diarree, een borrelende buik of een opgeblazen gevoel? En lukt het je niet om er met medicijnen vanaf te komen? Pak dan de oorzaak van je klacht aan!

  Tegenwoordig weten we niet meer zo goed wat we eten en worden we daardoor ziek. En door gronduitputting, vervuiling en straling is onze voeding ook niet meer hetzelfde als twintig jaar geleden. Zo is in de afgelopen tijd de hoeveelheid vitamine C in een appel met 60 procent afgenomen. Mensen krijgen niet meer de juiste hoeveelheden voedingsstoffen binnen, en daarbij eten ze vaak niet gevarieerd genoeg. Als je dan bedenkt dat we wel meer stress hebben en ook steeds minder bewegen, is het eigenlijk geen wonder dat we voedselintoleranties ontwikkelen en allerlei klachten krijgen. Als je een klacht hebt, is dat een manier van je lichaam om aan te geven dat het uit balans is. Je lichaam heeft verscheidene werkingsmechanismen, waaronder het spijsverteringsstelsel. Als één systeem uit balans is, raakt een ander systeem vaak ook uit balans. Orthomoleculair therapeut Arthur Glorie onderzoekt samen met jou waar de oorzaak zit van je klacht. Vervolgens geeft hij passend voedingsadvies, waarmee je ervoor kunt zorgen dat tekorten worden aangevuld of overschotten aan ­belastende stoffen worden teruggebracht.
  Eventueel kan Arthur een advies geven rond voedingssupplementen (voedingsstoffen die normaal in je voeding zitten, maar dan in geconcentreerde vorm) en beweging.
  Orthomoleculaire therapie is dus geen symptoombestrijding, maar een gerichte manier om je lichaam weer in balans te brengen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply