Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Voeding voor herstel
  4/4 - (1 stemmen)

  Ken je dat? Na ziekte en/of blessures is het altijd lastig om de goede conditie weer terug te hervinden. Vroeger werd er gedacht dat rust de beste remedie is voor herstel, maar tegenwoordig wordt er al vrij vlot gestart met aangepaste trainingen om spiermassa te behouden, en ook om het herstel positief te beïnvloeden. Voor sporters geldt namelijk dat ze ervoor dienen te zorgen dat de spiermassa behouden blijft en er geen gewichtstoename optreedt doordat er vetmassa wordt gekweekt.

  Door zo snel te beginnen met aangepaste trainingen, wordt de kans op een volgende blessure mogelijk kleiner. Voor het herstel van de blessure en het behoud van spiermassa is het vooral nodig om eiwitrijke producten te gebruiken. Nee, daarvoor hoef je nog niet ‘aan de shakes’. Dat kan met behulp van heel normale voedingsmiddelen, zoals zuivelproducten vlees of vleesvervangers, waaronder peulvruchten en vis. Om optimaal profijt te hebben van het eiwit uit de voeding, is het belangrijk dat bij alle hoofd- en tussenmaaltijden voldoende eiwitrijke voedingsmiddelen worden gegeten en gedronken. Daarnaast zijn voldoende fruit en groente nodig voor de voorziening van vitamine C. Deze vitamine speelt namelijk een belangrijke rol bij het herstel van allerlei weefsels. Dat geldt ook voor de visvetzuren. Kortom: neem voldoende vis, groente en fruit voor een goed herstel.

  Wil jij meer tips voor een gezonde voeding? Schroom niet, maar mail gerust. Je kunt je sowieso gratis abonneren op de nieuwsbrief over voeding via mijn website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply