Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
1.6/4 - (1 stemmen)
 • Voeding: Wat is waar?
  1.6/4 - (1 stemmen)

  In 2016 is er in de media weer veel gepraat over eten. Het voedingsdebat legt de focus op enkele producten die niet of juist wel goed zouden zijn. Speltbrood zou beter zijn dan volkorenbrood, sojamelk beter dan melk. De kunst is echter om juist die voedingsmiddelen tot je te nemen die goed zijn voor jou, en te kijken naar het totale voedingsplaatje. Laat deze productadviezen dus achter je.

  De voedsel-inzichten die je wél kunt blijven toepassen in 2017:

  1. Wees niet bang voor gezonde vetten. Deze vetten uit bijvoorbeeld olijfolie, avocado’s, vette vis en noten heb je nodig. Wat veel mensen niet weten, is dat veel vitaminen in vet oplosbaar zijn (A, D, E en K). Schrap je de vetten, dan neemt je lichaam deze vitaminen niet op.

  2. Eet zoveel mogelijk vers en onbewerkt voedsel.Toegevoegd zout, suiker en transvetzuren zijn niet gezond en komen veel voor in bewerkte producten.

  3. Weet hoe het zit.Verdiep je in etiketten en laat je niet om de tuin leiden. Ken ook je eigen lichaam en raadpleeg je huisarts of een voedingsdeskundige wanneer je je niet fit voelt of toeneemt in gewicht.

  Hulp nodig?
  Helemaal in balans het voorjaar in? Laat een leefstijlcheck doen, inclusief bloedonderzoek en voedingsadvies. Maak snel een afspraak bij De Balanscoach om je te laten adviseren over een voedingspatroon dat past bij jouw stofwisseling en hormoonhuishouding.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply