Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voedingsvragen? De diëtist weet raad!
  Rate this post

  We horen van allerlei kanten verschillende ­’waarheden’ over voeding. Zijn superfoods nou gezond of niet? Hoe zit het met kokosvet? En is het slim om koolhydraatarm te eten?

  De diëtiste is gespecialiseerd in alles wat met voeding te maken heeft. Zij kan je dan ook helpen met praktische adviezen, die je goed kunt inpassen in je dagelijks leven. Ze gebruikt daarbij de nieuwste inzichten rond gezonde voeding, zonder mee te gaan in allerlei hypes, die vaak tekorten opleveren voor je lichaam. Neem nou het voorbeeld van koolhydraatarm eten. Voor de één kan dit inderdaad een positieve invloed hebben op de gezondheid, maar voor de ander wellicht niet. Het weglaten van toegevoegde suikers kan voor vele al een grote gezondheidswinst opleveren. De diëtist kan je onder andere hierin adviseren.

  Eetgedrag
  De diëtiste analyseert je eetgedrag, maakt vervolgens samen met jouw een plan, waarbij je leert om keuzes te maken die aansluiten bij een gezonde voeding, zodat je je leefstijl optimaliseert. Dat is dan ook de kracht van de diëtiste: in de onoverzichtelijke brij van informatie en adviezen aangeven wat voor jou werkt! Maatwerk, daar gaat het om. De diëtiste kan, aan de hand van je huidige eet- en leefgewoonten, alternatieven suggereren waarbij je gezonder leeft en tóch lekker kunt blijven eten.
  Alleen door coaching en adviezen die bij jou passen, lukt het je om een veranderd eetgedrag lang vol te houden. Discipline is daarbij natuurlijk ook belangrijk.

  Advies rond bewegen
  Niet alleen je voeding is belangrijk, maar je hele leefstijl.  De diëtist kan je dan ook adviseren rondom bewegen. Door regelmatig te bewegen, zorg je ervoor dat je stofwisseling versnelt, zodat je ook na het bewegen blijft verbranden. Ook zorgt beweging ervoor dat je bloeddruk, bloedsuikergehalte en cholesterolgehalte lager worden. Bovendien voel je je fitter en slaap je beter.

  Over Laura van Beurden
  Laura van Beurden is in 2016 afgestudeerd als diëtist aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ze heeft bovendien de cursus ‘Kindervoeding en kinderdiëtetiek’ afgerond. Laura werkt in haar praktijk samen met een fysiotherapeut, psycholoog, logopedist en een ergotherapeut,  om haar cliënten zo goed mogelijk te helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply