fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Voedsel voor de huid

  Wist je dat veel werkzame ingrediënten­extracten in de producten van Dermalogica ook in eetbare vorm een positieve uitwerking hebben op je gezondheid? Enkele voorbeelden van dergelijke ingrediënten zijn cranberry, haver, gember en framboos.

  Een tip van Dermalogica: zet ze op je boodschappenlijst en werk aan een goede huid­gezondheid, van binnen en van buiten!

  – Cranberries zitten boordevol vezels en bevatten veel polyfenolen (krachtige anti­oxidanten). Bovendien hebben ze anti­bacteriële eigenschappen doordat ze bepaalde stoffen bevatten die het risico op infecties in het spijsverteringskanaal en de urinewegen verminderen. Hierdoor zijn cranberries perfect geschikt om een blaasontsteking te voor­komen en verhelpen. Verwerkt in huidver­zorgingsproducten zorgt cranberry-extract voor hydratatie en versterking van de huidbarrière.

  Haver is echte krachtvoer. Het is zeer voedzaam en bevat veel vitamines en voedings­vezels, eiwitten, zink, magnesium en ijzer. Bovendien zorgen de langzame en complexe koolhydraten in havermout voor een efficiënte energielevering, waardoor er geen piek ontstaat in de bloedsuikerspiegel en je minder snel last krijgt van een snack-attack. In verzorgingsproducten heeft haver een kalmerende en verzorgende werking. Daarom zit dit ingrediënt voornamelijk verwerkt in Dermalogica’s UltraCalming™ productlijn, speciaal geschikt voor de gevoelige huid.

  – Frambozen bevatten meer vezels dan ander rood fruit (zoals bosbessen en aardbeien). Daarnaast zijn ze een goede bron van vitamine C en E. Frambozenextract wordt in huidverzorgingsproducten gebruikt vanwege de hydraterende werking.

  – Gember is een wortelknol van de gemberplant met geneeskrachtige eigenschappen. Het bevordert de doorbloeding, voorkomt ontstekingen, neutraliseert vrije radicalen en reduceert vochtophopingen. In huidverzorging is gember een onmisbaar ingrediënt vanwege het herstellend vermogen en de ontstekingsremmende werking.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply