Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voedzaam voor energie
  Rate this post

  Gezonde voeding is belangrijk voor je. Iedereen weet dat bepaalde toevoegingen in ons eten niet goed voor ons zijn. Suiker is daar een goed voorbeeld van. Maar ook al eet je heel gezond, toch kunnen er in al die verantwoorde voeding middelen zitten die voor jou niet goed blijken te zijn.

  ‘Ik ben opgegroeid met gezonde voeding, ik was altijd bezig met het goede wat de natuur me bood aan voeding en kruiden, maar ik bleef last houden van veel klachten, vertelt Aimee van der Sterren. ‘Ik had last van vermoeidheid en ­problemen met mijn schildklier en alvleesklier. Tot het moment waarop ik gluten, suiker en koemelk uit mijn eetpatroon schrapte. Dat gaf zo’n enorme boost, ik kreeg weer kwaliteit van leven!’, vertelt Aimee bewogen. ‘In die zoekreis kwam ik op een gegeven moment ook in aanraking met de Chinese geneeskunde die gebaseerd is op de 5 elementenvoeding. Toen ik dit zelf ook ging toepassen, verdween het laatste restje klachten wat ik nog had en kreeg ik weer energie. Met mijn eetpatroon was op het eerste gezicht niets mis, ik gebruikte heel verantwoorde en gezonde voeding, maar voor mij persoonlijk werkte dat niet omdat er elementen in zaten waar ik overgevoelig voor was.’

  Chinese geneeskunde
  Aimee was zo enthousiast dat ze zelf de opleiding Traditional Chinese Medicine (TCM) ging doen. ‘Hier en met mijn eigen ervaring wilde ik andere mensen ook mee helpen en daarom ben ik mijn eigen bedrijf begonnen, dat gebaseerd is op drie pijlers: energie, gezondheid en vruchtbaarheid/kwaliteit. Aangezien ik ook een koksopleiding had gevolgd, kon ik dit mooi combineren en anderen adviseren over voeding voor meer energie.’

  Spijsvertering
  ‘In de Chinese voedingsleer staat het versterken van de spijsvertering centraal. Dit lost vele klachten op en werkt versterkend op organen. Aan klachten aan de verteringsorganen liggen intolerantie en overgevoeligheid erg vaak ten grondslag. Voeding heeft invloed op je energie, rug, balans, allergieën en vruchtbaarheid. Daarom wordt er gekeken naar welke voeding passend is voor jouw lichaam en of het overeenkomt met wat je nu eet. Wanneer je de spijsvertering versterkt, versterk je ook de rest van je lichaam en dat heeft weer invloed op het herstel, vermoeidheidsklachten en je vruchtbaarheid. Ik geef ook regelmatig lezingen, cursussen, theoretische en kooklessen over voeding of suikervrij leven. Dat doe ik zelfs op basisscholen. Eigenlijk is het heel makkelijk en lekker en voor iedereen dus goed te doen!’

  Totale plaatje
  ‘Wie voor het eerst bij mij op consult komt, krijgt eerst de gelegenheid om zijn of haar hele verhaal te ­vertellen. ­Vervolgens volgt een volledig intakegesprek en een ­diagnose van het lichaam waarin ik een tongdiagnose, gezicht-, oog- en lichaamsdiagnose afneem. Dan neem ik het hele voedingspatroon van de cliënt door om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen. Vervolgens focussen we ons op de 5-elementenvoeding en onderzoek ik hoe ik dat zo aan kan passen dat het ook acceptabel is voor de rest van het gezin. Ten tweede vul ik dit eventueel aan met andere ­therapieën uit de Chinese geneeswijze, zoals bijvoorbeeld een Dornbehandeling waarbij je op een heel zachte ­methode scheefstand van de wervelkolom opheft. Ik kijk naar het totaalplaatje, het is een volledige behandeling. Het mooie is dat mijn behandelingen, wanneer je aanvullend verzekerd bent, (deels) worden vergoed. Vraag je zorgverzekering naar de voorwaarden.’

  Extra workshops
  In samenwerking met anderen biedt Aimee ook regelmatig andere leuke workshops aan waaronder ecologische tuinen. Meer informatie hierover vind je op haar website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply