fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Voel je heerlijk ontspannen

  Iedereen wil zich goed voelen en lekker in zijn of haar lichaam zitten. De rust hebben om te ontspannen, het hoofd helder om te concentreren en voldoende energie om dingen te ondernemen. Dit houdt in dat je in contact staat met jezelf en je naaste omgeving. Je voelt je thuis in je eigen lijf en doet de dingen waar jij je lekker bij voelt. Tai Chi Tao verbetert het lichaamsbewustzijn, evenwicht en soepelheid en geeft een ‘helder’ hoofd. Het is een prima middel voor zelfontwikkeling en bewustwording.

  Tai Chi Tao is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst die zich kenmerkt door langzame, vloeiende en ronde bewegingen. Bij Tai Chi Tao ziet iedere les er anders uit. De les bestaat uit afwisselend korte en langere vormen en oefeningen. Deze oefeningen zijn gericht op het vergroten en het gelijkmatig laten stromen van de lichaamsenergie. Het accent ligt op het volgen van de docent, het denken wordt uitge­schakeld en de ontspanning komt centraal te staan.

  Positieve effecten
  De effecten van Tai Chi Tao zijn onder andere:
  • het ervaren van lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • het verbeteren van het evenwicht, soepele spieren en gewrichten
  • goed geaard zijn
  • het vergroten van concentratie
  • het verminderen van innerlijke onrust, met als gevolg een ‘leeg’ en ‘helder’ hoofd
  • het verwerken van allerlei emoties die (onbewust) hinderen

  Voor iedereen
  Tai Chi Tao is voor iedereen toegankelijk. De oefeningen kunnen aangepast worden, waardoor ze ook geschikt zijn voor mensen met een lichamelijke en/of energiebeperking. Denk hierbij aan fibromyalgie, RSI-klachten, ernstige vermoeidheid en slapeloosheid.
  Ik ben al sinds 1989 docent Tai Chi en geef verschillende lessen in Almere op meerdere locaties en tijden (zie daarvoor de website). Door de jaren heen heb ik veel cursisten zien veranderen: ze kunnen stresssituaties beter hanteren, het aangeven van grenzen gaat beter, ernstige tegenslagen in het leven komen ze te boven zonder rest schade, het bewegen gaat gemakkelijker met minder pijn.
  Kijk ook op www.wuxing-almere.nl/workshops.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply