Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voel je beter met acupunctuur en kruiden
  Rate this post

  Vanuit persoonlijke omstandigheden weet ik hoe belangrijk een goede begeleiding is tijdens het behandelingstraject van borstkanker. In het eerste jaar van mijn opleiding Chinese geneeswijzen kreeg mijn zusje de diagnose ‘borstkanker’, en mijn toenmalige docent Yan Schroen heeft haar tijdens haar hele behandelperiode ondersteund met acupunctuur en Chinese kruiden. Toen heb ik mogen ervaren hoe vervelende bijwerkingen en klachten van de behandeling met chemo en bestralingen heel erg verzachtten of zelfs verdwenen.

  Ik heb daarom na mijn basisopleiding Acupuctuur en Chinese kruiden meerdere bijscholingen gevolgd over het onderwerp en onderneem ik ook jaarlijks een studiereis naar onder andere het San Diego Cancer Centre, dat toonaangevend is in complementaire zorg bij borstkanker. Op dit moment behandel ik in mijn praktijk vrouwen in verschillende stadia van hun behandeltraject, vanaf de eerste schok van de diagnose tot aan het einde van de reguliere behandelingen. Vaak kampen vrouwen dan nog met de bij- en nawerkingen, zoals vermoeidheid, opvliegers, pijn, nachtzweten en slecht slapen.
  Een behandelplan kan bestaan uit behandelingen met acupunctuur en/of met Chinese kruiden. Bij acupunctuur krijgt men dunne, steriele naalden in het lichaam geprikt die een sensatie van qi geven. Hiermee kun je het lichaam activeren, ontspannen of datgene bewerkstelligen wat noodzakelijk is ten tijde van de behandeling. Chinese kruiden worden vaak in vloeibare vorm gegeven en werken dieper en langer door in het lichaam om disharmonieën te herstellen. Een mooi voorbeeld is chemo-support. Deze formule is speciaal ontwikkeld om de bijwerkingen van de chemo te verzachten. Maar vaak wordt er door mij ook een indi­viduele kruidenformule samengesteld die beter aansluit op de klachten van dat moment. Ook maak ik gebruik van zalven op basis van Chinese kruiden die bijvoorbeeld een verbrande huid als gevolg van de bestraling koelen en sneller laten herstellen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply