Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Voel je goed met een gave huid

  ‘Huidtherapie’ is bij veel mensen nog onbekend. Dat is jammer, want huidtherapie biedt veel mogelijkheden voor zowel mannen als vrouwen, van jong tot oud. De huidtherapeut biedt een volledig pakket aan behandelingen voor alle facetten van de huid, van de medische aanpak van een probleemhuid tot aan cosmetische behandelingen en anti-agingbehandelingen.

  Aan welke huidaandoeningen moet je denken, waarbij de huidtherapeut je van dienst kan zijn? Onder ‘medische zorg’ valt de aanpak van oedeem, brandwonden, acne, (acne)littekens en overbeharing in het gezicht. Onder ‘cosmetische zorg’ (ook wel ‘cosmedische’ zorg genoemd) vallen allerlei niet-medisch noodzakelijke vormen van huidverbetering, zoals de aanpak van rosacea, wratten, pigmentafwijkingen, striae, schimmelnagels en overmatige haargroei op andere plekken dan het gezicht. Ook het laten verwijderen van tatoeages valt onder ‘cosmetische zorg’.

  Voorbeelden
  Hieronder worden enkele voorbeelden van huidproblemen kort uitgelegd.
  – Lymfoedeem ontstaat na een beschadiging van het lymfvatstelsel. Die kan bijvoorbeeld ontstaan na een chirurgische ingreep bij borstkanker. Lymfoedeem komt het meest voor aan benen en armen. Oedeemtherapie kan dan uitkomst bieden. Die bestaat uit manuele lymfdrainage, zwachtelen en het aanmeten van steunkousen.
  – Acne kan ontstaan in de puberteit, maar komt ook voor bij volwassenen. Met behulp van een peeling, microneedling, microdermabrasie of laserbehandeling kan de huidtherapeut elke vorm van acne op de beste manier aanpakken, met als einddoel een rustigere en gladdere huid.
  – Overbeharing is bij vrouwen soms een groot probleem. Bij de huidtherapeut ben je op het juiste adres om die te laten aanpakken. HuidZorg Drenthe kan hiervoor de LightSheer Diodelaser inzetten, of eventueel elektrische epilatie.

  Vergoedingen
  Medische zorg bij HuidZorg Drenthe komt doorgaans in aanmerking voor een hele of gedeeltelijke vergoeding door de zorgverzekeraar, uit het basispakket of het aanvullende pakket. Cosmetische zorg wordt doorgaans niet vergoed uit het basispakket.
  Over HuidZorg Drenthe

  Over HuidZorg Drenthe
  HuidZorg Drenthe biedt zowel medische als cosmetische behandelingen. De kliniek bestaat al meer dan 10 jaar en het team blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door allerlei nascholingen. De kliniek heeft twee locatie, in Emmen en Hoogeveen, waarbij de vestiging in Hoogeveen 2 dagen per week ook ‘s avonds geopend is.
  HuidZorg Drenthe is aangesloten bij de NVH, en alle huidtherapeuten binnen de kliniek zijn BIG-geregistreerd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply