Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voel je je de hele dag doodmoe?
  Rate this post

  Veel cliënten die bij mij komen, hebben last van beginnende bijnier-uitputting. Onze bijnieren bepalen voor een groot deel hoe we ons voelen en denken. De bijnieren maken namelijk hormonen aan waaronder de antistresshormonen adrenaline en cortisol.

  Adrenaline wordt aangemaakt op momenten dat je acute stress ervaart. Een langdurige overdosis aan adrenaline zou je lichaam slopen, dus adrenaline is een korte, hevige energie-boost. Tegelijkertijd wordt er ook cortisol aangemaakt, dat milder werkt, zodat je lichaam dit veel langer kan volhouden. Veel stress betekent echter een langdurige, hoge aanmaak van cortisol. Een bijnieruitputting is een jarenlange overproductie van cortisol, waardoor er steeds minder hormonen worden aangemaakt. Je produceert dan heel weinig cortisol meer. Je voelt je de hele dag (dood)moe, hebt geen energie en begint depressieklachten te ontwikkelen.Sandra kwam bij mij omdat ze had ontdekt dat ze hooggevoelig was en hier erg veel last van ondervond. Ze voelde zich al wekenlang moe en wilde alleen nog maar rust. Ze zat inmiddels al twee maanden in de ziektewet en zag iedere keer weer ontzettend op tegen een bezoek aan de bedrijfsarts. Ze voelde dat ze nog steeds geen energie had, maar wist niet hoe ze dit aan de bedrijfsarts duidelijk kon maken. Ze zag zichzelf al aankomen met haar hooggevoeligheid. Dit zou haar bedrijfsarts nooit serieus nemen…
  Mijn uitleg over bijnieruitputting was voor Sandra een ontzettende herkenning en ze was heel blij dat ze nu iets ‘medisch’ had om mee te nemen naar haar bedrijfsarts.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply