Rate this post
 • Voel je kiplekker mét kippenvel
  Rate this post

  Opstaan met een fit lichaam: waarom is dat toch zo moeilijk haalbaar? Je probeert gezond te eten en regelmatig iets aan lichaamsbeweging te doen, maar toch laat je energieniveau elke ochtend veel te wensen over. Het lijkt alsof je om de haverklap loopt te kuchen en niezen en een verkoudheid te pakken hebt.

  Een gezonde levensstijl is meer dan alleen je dagelijkse portie groente en fruit eten, een goede nachtrust en 10.000 stappen per dag zetten. Je lichaam heeft soms wat extra’s nodig om te herstellen en zich te weren tegen alle stressoren en schadelijke stoffen uit de omgeving.

  Boost je weerstand
  Wanneer je weerstand wel een boost kan gebruiken, is cryotherapie – oftewel koudetherapie – een goede aanvulling op een gezonde en evenwichtige levensstijl. Het helpt om weer een sterker en vitaler lichaam te krijgen, dat beter bestand is tegen ziekte en blessures. Dat koudetherapie goed voor de gezondheid is, gaat misschien tegen je intuïtie in. Veel mensen denken nog steeds dat kou en tocht je ziek kunnen maken, maar dat is niet het geval. Inmiddels is bekend dat koude prikkels, bijvoorbeeld door koud te douchen, de weerstand kunnen activeren en versterken. Je lichaam gaat dan harder werken om virussen te bestrijden, net als bij griep.

  Koortsachtige temperatuur
  Vivian van Hoof van Frozen Cryo legt uit: ‘Bij extreme kou kan de bloedtemperatuur gedurende een zeer korte tijd stijgen tot een koortsachtige 40 graden. Onder invloed van de lage temperaturen sturen de hersenen bloed vanuit de niet-kritieke delen van het lichaam naar de romp. Dat is een reactie van het lichaam om de vitale organen te beschermen tegen de kou. Onderweg naar de organen neemt het bloed meer zuurstof op en komen er extra enzymen, vitamines en voedingsstoffen in de bloedbaan. Al deze nutriënten helpen om het koude klimaat te overleven. Beschadigd weefsel herstelt hierdoor ook sneller, wat blessures en ontstekingsreacties kan verminderen.’

  Natuurlijke detox
  ‘Cryotherapie geeft als het ware een natuurlijke detox aan het lichaam. Blootstelling aan de extreme kou stimuleert namelijk de afvoer van afvalstoffen en de doorbloeding. Dode cellen en gifstoffen worden geruimd, waardoor er weer plaats vrijkomt voor nieuwe cellen. De behandeling helpt niet alleen om klachten zoals ontstekingen en blessures te voorkomen, maar bevordert ook het herstel. De algehele weerstand en het immuunsysteem krijgen een boost, waardoor je minder snel ziek wordt en sneller terugveert. Als kers op de taart stijgt je energieniveau én je krijgt er een beter humeur voor terug. Dat komt door de feel-goodhormonen, serotonine en endorfine, die hierbij vrijkomen.’

  Pijnloos en snel
  De gedachte aan een temperatuur van -110 graden bezorgt je misschien in eerste instantie kippenvel. In de zomer zoek je liever verkoeling op het strand dan dat je loopt te bibberen in een koudecabine. Maar de gezondheidsvoordelen wegen zeker op tegen de kou, die bovendien reuze meevalt. Het voelt wel even koud aan, maar het doet geen pijn en duurt bovendien maar drie minuten. Cryotherapie laat je dus niet in de kou staan, maar het is juist de opfrisser die je lichaam nodig heeft om je weer herboren en gerevitaliseerd te voelen.

  Gratis consult
  Tijdens een vrijblijvend consult stel je samen met de specialist een persoonlijk behandelplan op. Dit behandelplan wordt gebaseerd op jouw wensen, gezondheidstoestand en uiteraard het advies van de specialist.

  Over Frozen Cryo
  Als één van de weinige studio’s in Nederland kun je bij Frozen Cryo terecht voor cryotherapie. Deze vorm van koudetherapie werd al veel gebruikt door topsporters, maar is nu ook bereikbaar voor een groter publiek. Na drie minuten in de koudecabine is je bloed zeer zuurstofrijk: blessures herstellen sneller, pijn vermindert, je krijgt mentaal een boost en afvalstoffen worden sneller afgevoerd, wat een gunstig effect heeft op je huid. Kortom: je voelt je gelijk een stuk energieker. Naast de cryotherapie geeft Frozen Cryo ook vitamine-infusen, die zowel je immuunsysteem als je lichaam een boost geven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply