Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Voel je weer compleet
  4/4 - (1 stemmen)

  Een groot aantal vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan, kiezen voor een borstreconstructie. Het silhouet is dan weliswaar weer intact, maar veel vrouwen zien het ontbreken van de tepel als een groot gemis. Met behulp van medische pigmentatie is het mogelijk om een heel natuurlijk resultaat te creëren, waarbij de tepel niet van echt te onderscheiden is. Het lijkt net alsof je echt een tepel óp de huid hebt!

  Bij medische pigmentatie wordt gewerkt met de nieuwste 3D-technieken, waarbij met licht en schaduw wordt gespeeld. Er kan niet alleen gezorgd worden voor een areola, het ronde of ovale pigmentkleurige stuk huid rond de tepel (de ‘tepelhof’), maar ook de Montgomerykliertjes, de bultjes rondom de tepelhof, kunnen nauwkeurig worden ingetekend, zodat een zeer realistisch 3D-effect wordt verkregen. Mariska gebruikt verschillende naalden en pigmenten voor een mooi, genuanceerd resultaat. Het pigment wordt in de lederhuid aangebracht, waardoor de kleur het best tot zijn recht komt. Tijdens de intake wordt alle tijd genomen om de mogelijkheden en wensen te bespreken. De kleur, grootte en vorm worden uitgebreid doorgenomen. De te behandelen borst wordt ingetekend en samen met jou voor een spiegel besproken.
  Mariska: ‘Ik vind dermatografie een heel zinvolle aanvulling op mijn aanbod in permanente make-up, omdat je er vrouwen écht mee kunt helpen om zich weer helemaal compleet te voelen. Ook kunnen ze na een hectische periode even lekker tot rust komen in mijn salon.’

  Wenkbrauwen
  Als je een chemokuur ondergaat, verlies je doorgaans je haar; niet alleen je hoofdhaar, maar ook je wenkbrauwen. Pigmentatie van je wenkbrauwen kan dan een oplossing zijn. Soms kun je dit laten doen voordat je eigen wenkbrauwen uitvallen. De permanente make-up heeft dan precies dezelfde vorm en hoogte als jouw eigen wenkbrauwen. Soms is het verstandiger om dit pas te doen wanneer de wenkbrauwen al (deels) zijn uitgevallen. Laat je hierover adviseren.

  Littekens
  Medische pigmentatie kan ook ingezet worden bij littekens. Een strak, trekkerig litteken kan soepeler worden gemaakt. Denk hierbij aan een brandwondlitteken, littekens na een borstoperatie en schisis. Als je een litteken in een wenkbrauw hebt, kunnen er haartjes worden gepigmenteerd, zodat je weer een complete wenkbrauw hebt. Een wit litteken zonder pigment kan weer gekleurd worden, zodat het nauwelijks zichtbaar is. Op een teen zonder teennagel kan een teennagel worden getekend, zodat het lijkt alsof er weer een nageltje op zit. Mariska: ‘Soms is een ontbrekende teennagels de reden dat iemand nooit meer slippers draagt. Hoe blij kun je iemand maken om weer slippertjes te kunnen dragen?’

  Benadruk je natuurlijke schoonheid
  Je gebruikt graag make-up, maar wat een tijdrovende klus is het aanbrengen ervan toch elke dag! Je bent niet van nature gezegend met een paar van die volle, donkere wenkbrauwen, en ook met de beste producten is het nog best lastig om een mooi resultaat te krijgen. Kan dat niet anders? Toch wel! Met permanente make-up (PMU) worden speciale, huidvriendelijke pigmenten in de huid aangebracht met behulp van een dunne naald. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en variaties in kleur, vorm en dikte. Je bespreekt samen met PMU-specialiste Mariska van Keulen je wensen en vervolgens wordt aan de hand van je huidskleur, haarkleur en gezichtsvorm een keuze gemaakt. Mariska: ‘Ik hou zelf van een zo natuurlijk mogelijk resultaat, zodat anderen niet kunnen zien dat je permanente make-up hebt laten aanbrengen.’

  Technieken
  Er zijn verschillende technieken voor PMU. Zo is er de 3D-hairstrokestechniek, die erg nauwkeurig is en zorgt voor een natuurlijke, realistische uitstraling. Een andere techniek die jouw wenkbrauwen meer ‘body’ geeft, is de schaduwtechniek. Met deze techniek kan Mariska je wenkbrauwen voller maken, terwijl die er nog steeds natuurlijk uitzien. Als jij normaal gesproken je wenkbrauwen invult met een potlood, dan is deze techniek wat voor jou. Naast wenkbrauwen doet Mariska ook eyeliners en Infralash. Hierbij wordt een fijn lijntje tussen je wimpers gezet, om de wimperaanzet voller te maken. De wimperrand ziet er hierdoor voller uit.

  Over Mariska van Keulen
  Mariska van Keulen is sinds 1999 schoonheidsspecialiste. 13 jaar lang heeft zij in een gerenommeerd schoonheidssalon in Den Haag gewerkt, en in 2005 is ze haar eigen schoonheidssalon begonnen in Purmerend. In 2018 heeft zij haar nieuwe salon in Oostzaan geopend, waar zij onder andere permanente make-up aanbiedt. Mariska heeft haar opleiding tot PMU-specialiste gevolgd aan de gerenommeerde academie van Irma Hulscher. In 2019 heeft zij zich gespecialiseerd in dermatografie, oftewel medische permanente make-up. Mariska biedt verder gezichtsbehandelingen (ook voor mannen!) en huidverbeterende behandelingen aan. Hiervoor werkt ze onder andere met de collageenlijn met behandeling van A/N/G Cosmetics, die het collageennetwerk in je huid herstelt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Irma Hulscher op oktober 17, 2019, 5:53 am

  Mariska is een heel lieve en gedreven vakvrouw. Een heel fijne collega!

  Beantwoorden →