Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voel je weer compleet
  Rate this post

  Veel vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan, kiezen voor een borstreconstructie. Het silhouet is dan weliswaar weer intact, maar veel vrouwen zien het ontbreken van de tepel als een groot gemis. Met behulp van medische pigmentatie is het mogelijk om een heel natuurlijk resultaat te creëren, waarbij de tepel niet van echt te onderscheiden is. Het lijkt net alsof je echt een tepel óp de huid hebt!

  Bij medische pigmentatie wordt gewerkt met de nieuwste 3D-technieken, waarbij met licht en schaduw wordt gespeeld. Er kan niet alleen gezorgd worden voor een areola, het ronde of ovale pigmentkleurige stuk huid rond de tepel (dat ook wel ‘tepelhof’ wordt genoemd), maar ook de Montgomerykliertjes, de bultjes rondom de tepelhof, kunnen nauwkeurig worden ingetekend, zodat een zeer realistisch 3D-effect wordt verkregen.
  De specialist gebruikt verschillende naalden en pigmenten voor een mooi, genuanceerd resultaat. Het pigment wordt in de lederhuid aangebracht, waardoor de kleur het best tot zijn recht komt.
  De behandeling start met een intake. Daarin wordt alle tijd genomen om de mogelijkheden en wensen te bespreken. De kleur, grootte en vorm worden uitgebreid doorgenomen. De te behandelen borst wordt ingetekend en samen met jou voor een spiegel besproken.

  Behandelingen
  De behandeling bestaat meenstal uit 3 of 4 sessies, met elk 6 tot 8 weken hersteltijd daartussen. Tijdens de intake worden de wensen uitvoerig besproken. Als je een enkele borstreconstructie ondergaan hebt, zal dat ook het voorbeeld zijn voor de ‘nieuwe’ tepel. Als beide borsten een reconstructie ondergaan hebben, kun je zelf aangeven welke kleur en welke vorm je wilt of het meest geschikt is. De behandeling is niet pijnlijk en duurt gemiddeld een uur. Vaak wordt deze behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.
  Het resultaat van de behandeling moet eens in de 2 à 3 jaar eenmalig worden bijgewerkt.

  Haar en wenkbrauwen
  Als je een chemokuur ondergaat, verlies je doorgaans je haar; niet alleen je hoofdhaar, maar ook je wenkbrauwen. Pigmentatie van haar en wenkbrauwen kan dan een oplossing zijn, maar kan door de chemo wel iets sneller vervagen. Je kunt er al mee beginnen voordat je start met de chemotherapie.

  Overige doeleinden
  Medische pigmentatie wordt ook veel toegepast bij een litteken na een borstverkleining: het zogenaamde ‘ankerlitteken’. Doordat de tepel wordt verplaatst, kan het voorkomen dat deze geheel of gedeeltelijk necrotisch wordt (niet meer aangroeit) en lelijke littekens achterlaat. Ook kunnen littekens rondom de tepelhof breder, dikker of opvallender zijn dan verwacht. In beide gevallen zijn deze littekens te pigmenteren, wat een bijzonder mooi en natuurlijk resultaat geeft. De littekens die verticaal vanaf de tepel tot onder de borst lopen, vallen door de gepigmenteerde tepels / littekens veelal minder op, maar kunnen tevens gecamoufleerd worden.
  Medische pigmentatie kan ook ingezet worden bij onder meer brandwonden, littekenversoepeling, alopecia, schisis, littekens na haartransplantatie en vitiligo.

  Micro-haarpigmentatie
  Het nieuwste op het gebied van cosmetische / medische tatoeage is micro-haarpigmentatie.
  micro-haarpigmentatie (MHP) is een pigmentbehandeling die door middel van speciale apparatuur en een pigmenteerhandstuk met naaldmodules rechtstreeks wordt aangebracht op de hoofdhuid om de natuurlijke uitstraling van echte haarfollikels te repliceren. Het wordt beschouwd als de beste behandeling van zijn soort die vandaag beschikbaar is in de wereld om het haar voller te doen lijken, met behulp van pigmenten en applicatiemethoden, die speciaal ontworpen zijn om de meest realistische illusie van het haar mogelijk te maken bij zowel mannen als vrouwen.

  Kwaliteitskeurmerk
  De specialist beschikt over een GGD-vergunning en is aangesloten bij de NSGP, de Nederlandse Stichting voor Geregistreerde Permanente make-upspecialisten, wat functioneert als een kwaliteitskeurmerk. De specialisten die bij de NSGP zijn geregistreerd, zijn goed geschoold en hebben veel ervaring.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply