Rate this post
 • Voel je weer compleet
  Rate this post

  Veel vrouwen die een borstamputatie hebben ­ondergaan (waarbij de tepel vaak wordt verwijderd), kiezen voor een borstreconstructie, met of zonder prothese. Het silhouet van de borst is dan weliswaar weer intact, maar veel vrouwen zien het ontbreken van de tepel als een groot gemis. Met behulp van medische pigmentatie is het mogelijk om een heel natuurlijk ogende tepel te creëren, waarbij het resultaat niet van echt te onderscheiden is. Het lijkt net alsof je echt een tepel óp de huid hebt!

  Bij medische pigmentatie wordt gewerkt met de nieuwste 3D-technieken, waarbij er met licht en schaduw wordt gespeeld. Zo kan niet alleen gezorgd worden voor een areola, het ronde of ovale pigmentkleurige stuk huid rond de tepel (dat ook wel ‘tepelhof’ wordt genoemd), maar ook de Montgomerykliertjes, de bultjes rondom de tepelhof, kunnen nauwkeurig worden nagebootst, zodat een zeer realistisch 3D-effect wordt verkregen.

  De specialist gebruikt verschillende naalden en pigmenten voor een mooi, genuanceerd resultaat. Het pigment wordt in de lederhuid aangebracht, waardoor de kleur het best tot zijn recht komt.
  De behandeling start met een intake. Daarin wordt alle tijd genomen om de mogelijkheden en wensen te bespreken. De kleur, grootte en vorm en plaats op de borst worden uitgebreid doorgenomen en besproken. Op de te behandelen borst of borsten wordt of worden de tepels eerst voorgetekend en samen met jou voor een spiegel bekeken.
  De behandeling bestaat uit meerdere sessies, met elk 6 tot 8 weken daartussen. Een behandeling duurt gemiddeld een uur. Vaak wordt deze behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

  Wenkbrauwpigmentatie
  Als je een chemokuur ondergaat, verlies je doorgaans je haar; niet alleen je hoofdhaar, maar ook je wenkbrauwen. Pigmentatie van wenkbrauwen kan dan een goede oplossing zijn. Je kunt er al mee beginnen voordat je start met de chemotherapie. Overleg dit wel altijd met je behandelend arts. Door het toepassen van de hairstroke-techniek, ook wel ‘haartjestechniek’ genoemd, worden ook de wenkbrauwen op een zeer natuurlijke manier gepigmenteerd. Deze zijn niet van echt te onderscheiden.

  Overige doeleinden medische pigmentatie
  Medische pigmentatie kan ook ingezet worden bij onder meer brandwonden, huidversoepeling, alopecia, schisis, littekens na haartransplantatie, vitiligo en het ontbreken van teennagels.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply