fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Voel je weer op en top vrouw

  Als je door de gevolgen van borstkanker een borst moet missen, kunnen je zelfvertrouwen en gevoel van vrouwelijkheid flink worden aangetast. Om je weer zelfverzekerd te laten voelen, is er gelukkig een hoop mogelijk op het gebied van borstprotheses.

  Perfect passende prothese
  Wanneer je niet kiest voor een borstreconstructie, kun je met een uitwendige borstprothese je silhouet weer compleet maken. Een SEMH-gecertificeerde specialist kan je adviseren over een voor jou passende prothese. Iedere vrouw en ieder figuur is immers anders, dus iedere borst is dat ook. Protheses zijn daarom in veel verschillende soorten verkrijgbaar. Jolanda de Schepper-Blok is mammacare-specialist en legt uit: ‘Iedere vrouw verdient een perfect passende prothese die comfortabel aanvoelt en er natuurlijk uitziet. Bij het aanmeten van de prothese kijken we altijd naar de andere borst. Op die manier kan er zo veel mogelijk symmetrie gecreëerd worden. Voor de meeste vrouwen is een standaard prothese een hele mooie oplossing. Als dat niet het geval is, proberen we een prothese op maat te maken, maar dat wordt niet altijd vergoed door de zorgverzekering. Het proces is ingewikkelder en duurder, maar het gaat erom dat we uiteindelijk een perfect passende oplossing hebben voor iedere vrouw.’

  Symmetrie herstellen met een deelprothese
  Wanneer je een borstsparende operatie hebt gehad, kan het zo zijn, dat je borst toch niet helemaal hetzelfde is als je andere borst. Er kan een stukje uit zijn of een deukje in zitten. Na verloop van tijd kan ook blijken dat er toch een cupmaat verschil ontstaat of dat het deukje een vervelend gevoel geeft. Dit kan na korte tijd een rol gaan spelen maar ook nog na een aantal jaren. Het is niet nodig om dit te verbloemen met een sjaal of een vestje, daar zijn deelprotheses voor, die maken dat de symmetrie van beide borsten hersteld kan worden.

  Zorg goed voor je prothese
  Borstprotheses zijn gemaakt van zachte siliconen die beschermd worden door hele dunne folie. Deze folie kan goed tegen vet, olie, chloor en zout water en beschermt de prothese. Wanneer je vaak zwemt is het wel raadzaam om naast je gewone prothese ook een zwemprothese aan te schaffen. Alle borstprotheses moeten goed onderhouden worden, maar met een paar simpele tips kom je een heel eind:
  – Behandel je borstprothese altijd met zorg. Dit betekent dat je voorzichtig moet zijn met scherpe of puntige voorwerpen zoals spelden, ringen en scharen. Scherpe nagels, ook van huisdieren, kunnen je prothese onherstelbaar beschadigen.
  – Berg je borstprothese altijd op in de meegeleverde doos. De prothese blijft hierdoor in de goede vorm. Je kunt hem opbergen met bh en al, zodat je hem er niet steeds uit hoeft te halen.
  – Als je met het vliegtuig gaat, doe dan geen prothese in de bagage die in het ruim gaat, maar neem het mee in je handbagage. De luchtdruk in het ruim wijkt erg af van de normale luchtdruk, waardoor de prothese zacht wordt en zijn vorm verliest.
  – Wanneer je gaat skiën of klimmen op grote hoogte, kan de prothese ook een reactie geven. Dit trekt naderhand wel weer bij.

  Compressiezorg
  Naast borst- en deelprotheses kun je bij eMJe ook terecht voor compressiezorg. Compressiezorg wordt toegepast wanneer er klachten zijn van het bloed- of lymfestelsel. Na een operatie of behandeling kan lymfoedeem ontstaan in benen, armen, handen of borstgebied. Hiervoor kunnen therapeutische elastische kousen aangemeten worden of een compressie systeem. Voor het borstgebied, dus na een borstsparende operatie of een borstamputatie maken we gebruik van een borstpad en een bh die extra compressie geeft. Afhankelijk van het oedeem wordt bepaald of er lichte of zware compressie gegeven moet worden. Therapeutische elastische kousen zijn in vele kleuren en motief leverbaar. Verder zijn er vele mogelijkheden wat betreft compressie in de nacht of wanneer een therapeutisch elastische kous onvoldoende is.

  Goed om te weten
  Ben je op zoek naar een prothese of protheselingerie? Dan komt een specialiste van eMJe graag gratis en vrijblijvend op huisbezoek. Daarnaast kun je een afspraak maken om langs te komen in de zaak in Ridderkerk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply