Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik voel me voor het eerst goed in mijn lijf’
  Rate this post

  Mijn lichaam en gewicht zijn altijd een thema geweest. Lang heb ik gedacht dat afvallen me meer geluk zou brengen, en afvallen betekende ‘niet meer snoepen’ en gaan sporten. Maar eten lust ik graag en in sport was ik niet sterk. Een gevecht dus.

  Van mezelf echt accepteren was geen sprake, hoewel ik dacht van wel. Naast het overgewicht (of door het overgewicht) had ik weinig energie. Ik voelde me futloos en krachtloos, en kon de simpelste dingen niet volhouden. En daar had ik op een gegeven moment genoeg van. Ik gunde het mezelf om meer uit het leven te kunnen halen. Meer energie en me fitter voelen, dát wilde ik. Ik wist dat ik hierbij hulp nodig had, want ik wilde structurele verandering. Via internet kwam ik bij Carlo terecht, en zijn werkwijze sprak me gelijk aan. Samen stelden we doelen op. Omdat het doel ‘afvallen’ een negatieve smaak geeft, zijn mijn doelen het ontwikkelen van een structureel gezonde levensstijl en me fitter voelen. Als gevolg hiervan komt het verliezen van gewicht vanzelf. We hebben het vaak over slapen, stressniveau, ontspanning, plannen en bewuste keuzes maken. Sporten is fijn en belangrijk, maar stel haalbare doelen. Of werk toe naar een sportief doel. Dát motiveert! Ik voel me voor het eerst goed in mijn lijf. Met Carlo leg ik een basis aan kennis en vaardigheden die ik mezelf eigen maak. De focus ligt niet op afvallen, maar op regie hebben en keuzes maken. De motivatie komt van binnenuit. Dat geeft kracht en vertrouwen in jezelf. En dat verschil valt op!

  – Nienke van Kammen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply