Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Ik voel me voor het eerst in mijn leven mooi’

  Tijdens mijn puberteit heb ik veel last van acne gehad. Dat heeft echt een stempel op mijn jeugd gedrukt. Ik ben er vreselijk mee gepest en daardoor kroop ik steeds meer in mijn schulp. Later, toen ik ouder werd en de puisten waren verdwenen, waren de littekens een stille getuige van de jaren die achter me lagen. Littekens op mijn gezicht, maar ook op mijn ziel.

  Ik had een enorm minderwaardigheidscomplex ontwikkeld. Dat verdween stukje bij beetje vanaf het moment dat ik mijn vriend, die ik inmiddels mijn man mag noemen, ontmoette. We waren collega’s en voor het eerst in lange tijd voelde ik me de moeite waard. Hij gaf niet om de
  littekens op mijn gezicht, hij vond me mooi zoals ik was.

  Ook al wist ik best dat een mooi karakter veel belangrijker is dan een mooie buitenkant, toch bleven die littekens in mijn gezicht mij storen. Elke keer als ik in de spiegel keek, voelde ik toch weer heel even die pijn van vroeger.
  Een vriendin van mij wist hoe moeilijk ik het ermee had en zij maakte mij attent op een artikel over peelingen dat ze op internet had gelezen. De voor- en na-foto’s lieten een opmerkelijk verschil zien en ze dacht dat het misschien ook wat voor mij was. Ik heb het meteen opgezocht en met tranen in mijn ogen heb ik die foto’s bekeken. Dit was wat ik wilde! Zou zo’n mooie huid dan toch ook voor mij weggelegd zijn?

  Ik heb het er met mijn man over gehad. Als dit echt was wat ik wilde, moest ik het gewoon doen, vond hij. Ik heb meteen gebeld voor een afspraak en inmiddels heb ik een behandeling gehad. Dat is nu een paar maanden geleden. Mijn huid was na de peeling eerst een beetje rood en voelde wat strak, maar dat duurde maar kort. Ik kreeg een speciale crème mee waar ik mijn huid mee kon verzorgen.
  Het is zo ontzettend mooi geworden. Dit had ik nooit
  durven dromen. Een paar littekentjes zijn nog zichtbaar, maar veel minder uitgesproken dan eerst. Ik ben hier zo blij mee. Ik voel me voor het eerst in mijn leven mooi. En dat gevoel is onbetaalbaar.

  – Bianca (37)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply