Rate this post
 • ‘Ik voel me stukken fitter en slaap beter’
  Rate this post

  Marijke (40) voelde zich al een tijdje moe, sliep niet lekker en had na bootcamp altijd een paar dagen flink wat spierpijn. Daar moest maar eens wat aan gedaan worden vond ze. Ze besloot contact op te nemen met Marianne van ZóGezond Gewichtsconsulente.

  Marijke: ‘Omdat ik vegetarisch eet, wist ik niet zeker of ik wel voldoende en de juiste voedingsstoffen binnenkreeg. Na het kennismakingsgesprek met Marianne heb ik een week lang een voedingsdagboek bijgehouden. Marianne heeft aan de hand daarvan een analyse gemaakt. Hierbij heeft ze de kilo­calorieën die ik binnen had gekregen, ver­geleken met hoeveel ik daadwerkelijk nodig had. Maar ze heeft ook gekeken naar de verhouding tussen vetten, eiwitten en koolhydraten, en ook naar wát ik eet. Zo kwam ik erachter dat mijn eetpatroon niet optimaal was, en er nog veel te verbeteren viel. Zo at ik vaak hetzelfde, te weinig en kreeg ik onvoldoende eiwitten en koolhydraten binnen.
  Vandaar die spierpijn en die moeheid! Het advies was dat ik juist méér en anders moest gaan eten. Dat heb ik gedaan, en dat is me super goed bevallen! Ook kreeg ik zinvolle tips mee. Marianne is namelijk ook adviseur sport & voeding, waardoor ze ook met mijn sportbehoefte rekening houdt. Haar advies was echt een meerwaarde voor mij.
  En omdat ik aanvullend verzekerd ben, kreeg ik de consulten ook nog eens vergoed. Mooi meegenomen! Ik merk dat ik me veel fitter voel, beter slaap en zelfs het sporten gaat me beter af. Onlangs heb ik mijn persoonlijk record op de 5 kilometer verbeterd. En ik heb een nieuw doel: in het najaar de 10 kilometer rennen. Voor de allereerste keer! ZóGezond!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply