Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voel je weer compleet
  Rate this post

  Als je een chemokuur ondergaat, verlies je doorgaans je haar; niet alleen je hoofdhaar, maar ook je wenkbrauwen en soms zelfs je wimpers. Soms komen die na de behandelingen helemaal terug, soms gedeeltelijk, en soms helemaal niet. Maar je wenkbrauwen zijn bepalend voor je gezichtsuitdrukking. Wat kun je doen? Je wenkbrauwen laten pigmenteren!

  Met behulp van een heel dunne naald wordt een speciale, huidvriendelijke kleurstof in de tweede huidlaag gebracht. Die blijft meestal ongeveer een jaar zitten en vervaagt heel langzaam, waarna je weer naar de salon kunt teruggaan voor een opfrisbeurt.
  Het is aan te raden om ermee beginnen voordat je start met de chemotherapie, zodat je eigen wenkbrauwvorm nog zichtbaar is. Op deze manier kunnen de wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk opgevuld worden, waardoor er geen verschil is wanneer de haren uitvallen. Tijdens de chemobehandelingen kan er niet gepigmenteerd worden.

  Tepelpigmentatie
  Veel vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan, kiezen voor een borstreconstructie. Het silhouet is dan weliswaar weer intact, maar veel vrouwen zien het ontbreken van de tepel als een groot gemis. Met behulp van medische pigmentatie is het mogelijk om een heel natuurlijk resultaat te creëren in 3D, waarbij de tepel niet van echt te onderscheiden is. Het lijkt net alsof je echt een tepel óp de huid hebt!
  Als er één borst gereconstrueerd is, kan de tepel van de andere borst nagebootst worden. Zijn beide borsten gereconstrueerd, dan kun je zelf je wensen aangeven voor een nieuwe tepel en tepelhof.

  Scalppigmentatie
  Bij dunner wordend haar wordt de schedel zichtbaar, en daarvoor is in sommige gevallen ook een pigmentatie­behandeling mogelijk. Door kleine stipjes tussen het haar aan te brengen, wordt de schedel bedekt en is het minder opvallend.

  Over Amazone Huidverzorging
  Eigenaresse Gloria Alvares heeft al sinds 1985 een praktijk voor huidverzorging en huidverbetering in Emmeloord. Daarnaast heeft ze ook een samenwerking opgebouwd met andere collega’s, onder andere in Bussum en Amsterdam. Deze salons maken gebruik van haar deskundigheid en jarenlange expertise.
  Gloria heeft een grote passie voor het vak en blijft zich nog altijd regelmatig bijscholen en verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen in haar branche. Zij beheerst diverse specialismen en is aangesloten bij de brancheorganisatie ANBOS, ­waardoor de meeste zorgverzekeraars onder andere de acne- en ontharingsbehandelingen vergoeden, wanneer men hiervoor verzekerd is. Een extra doorverwijzing van een (huis)arts is in de meeste gevallen niet meer nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply