Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voel je weer compleet
  Rate this post

  Die borstreconstructie doet je weer helemaal vrouw ­voelen, alleen mist er nog wel wat. Iedere ochtend als je na het douchen voor de spiegel staat, raakt het je. Je borst is niet compleet. Qua vorm is hij prachtig en heel natuurlijk, maar het ontbreken van je tepel herinnert je toch iedere keer weer aan die amputatie.

  Bij medische pigmentatie wordt gewerkt met de nieuwste 3D-technieken, waarbij met licht en schaduw wordt gespeeld. Er kan niet alleen gezorgd worden voor een areola, het ronde of ovale pigmentkleurige stuk huid rond de tepel (dat ook wel ’tepelhof’ wordt genoemd), maar ook de Montgomerykliertjes, de bultjes rondom de tepelhof, kunnen nauwkeurig worden ingetekend, zodat een zeer realistisch 3D-effect wordt verkregen.
  Specialiste Alma Boerland gebruikt verschillende naalden en pigmenten voor een mooi, genuanceerd resultaat. Het pigment wordt in de lederhuid aangebracht, waardoor de kleur het best tot zijn recht komt.
  De behandeling start met een intake. Daarin wordt alle tijd genomen om de mogelijkheden en wensen te bespreken. De kleur, grootte en vorm worden uitgebreid doorgenomen. De te behandelen borst wordt ingetekend en samen met jou voor een spiegel besproken. Daarna kan er gelijk gestart worden.

  Behandelingen
  De behandeling bestaat uit drie sessies, met elk 6 tot 8 weken daartussen. De behandeling is niet pijnlijk en duurt gemiddeld een uur. Vaak wordt deze behandeling vergoed door de zorgverzekeraar. Het resultaat van de behandeling moet eens in de 1,5 tot 2,5 jaar eenmalig worden bijgewerkt.

  Wenkbrauwen
  Als je een chemokuur ondergaat, verlies je doorgaans je haar; niet alleen je hoofdhaar, maar ook je wenkbrauwen. Pigmentatie van je wenkbrauwen kan dan een oplossing zijn. Je kunt er al mee beginnen voordat je start met de chemotherapie.

  Overige doeleinden
  Medische pigmentatie kan ook ingezet worden bij onder meer brandwonden, huidversoepeling, alopecia, schisis en littekens na haartransplantatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply