Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voelen wat je lichaam je vertelt
  Rate this post

  Zit je niet lekker in je vel? Heb je moeite om voor jezelf op te komen? Of heb jelast van terugkerende, lichamelijke klachten, gevoelens van stress, overbelasting en depressie?

  Door de drukte van het dagelijks leven neigen we ertoe voorbij te gaan aan wat ons lichaam ‘vertelt’ of laat voelen. Vaak negeren we gevoelens, signalen van ons lichaam, omdat we geleerd hebben vooral naar ons verstand te luisteren. Het gezonde lichaam werkt als een zelfherstellend mechanisme. Wanneer een emotie eruit wil, en je stopt het voortijdig, drukt het weg, of relativeert het, dan is het onaf. Er is geen ontlading en ver­werking van emoties. Het lichaam is hierdoor niet teruggekeerd naar zijn balans en je verliest het contact met je oorspronkelijke emoties, en met je onderliggende behoeften en verlangens. Hierdoor kunnen fysieke en/of psychische klachten ontstaan. Haptonomie gaat over voelen en over de relatie tussen het voelen, denken en handelen. Kort gezegd: je hoofd en je lichaam zijn één, constant in ‘dialoog’ met elkaar en beïnvloeden de manier waarop jij handelt, denkt en beweegt. Als haptotherapeut help ik je bewust te worden van je gevoelens en de manier waarop deze een rol spelen in de hulpvraag en je dagelijks leven. Je talenten en kwaliteiten kunnen zo worden versterkt, en valkuilen om in bepaalde patronen te blijven vervallen worden gemakkelijker herkend en vermeden. Het geeft je inzicht in wat jou (letterlijk) beweegt.
  Nieuwsgierig of haptonomie iets voor jou kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op met mij. Haptotherapie wordt door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed bij een aanvullende zorgverzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply