Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Je voelt je ziek, maar je hebt geen ziekte

  Vermoeidheid, wisselende pijnen, spijsverteringsklachten, hormonale problemen, slecht slapen en vaak ook concentratie- en geheugenproblemen. Steeds meer mensen hebben chronisch last van vaak onbegrepen klachten. Lichamelijk, maar ook psychisch. Huisarts en specialist(en) weten niet wat ze ermee aan moeten. In het bloed is niets te vinden en dus is ‘alles goed’.

  Misschien herken jij je in dit geschetste beeld? Je bent soms zelfs de uitputting nabij, maar is er niemand die je begrijpt? Want niemand die het aan je ziet. Je ligt al vroeg in bed, eet gezond en doet geen gekke dingen. Je voelt je ziek, maar je hebt geen ziekte.
  Waar zelden naar gekeken wordt, is naar wat iemand eet. Áls er al naar wordt gevraagd, wordt al snel geconcludeerd dat het voedingspatroon ‘gewoon gezond’ is. ­Voedingssupplementen worden afgedaan als ‘overbodig’. Maar wat is ‘gewoon gezond’? En als je gewoon gezond eet en supplementen overbodig zijn, hoe komt het dan dat je je tóch ziek voelt?

  Individuele behoeftes
  Binnen de orthomoleculaire geneeskunde wordt op een andere manier naar voeding en gezondheid gekeken. Een lichaam dat ziek is, vraagt van sommige voedings­stoffen meer dan normaal. Dat betekent een aanslag op de reserves, als die er al zijn. Gewoon letten op wat je eet biedt dan vaak geen uitkomst meer. De stofwisseling is ernstig verstoord en het lichaam is daardoor behoorlijk uit balans. Zomaar op dieet gaan is dan niet verstandig en biedt geen uitkomst. Het lichaam heeft speciale behoeftes die heel individueel kunnen zijn.

  Oplossing op maat
  Marian van der Meer van Your Life|Balance biedt hiervoor een op maat gemaakte oplossing aan. Zij heeft een praktijk voor orthomoleculaire voedingsadviezen, gevestigd aan de rand van het oude centrum van Edam. Met behulp van het wereldwijd bewezen, succesvolle programma Metabolic Balance® stelt zij voedingsplannen op die de stofwisseling verbeteren en het lichaam optimaal voeden. Het is een programma dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers. Met Metabolic Balance® is er niet sprake van een algemeen dieet, maar van een persoonlijke lijst van voedingsmiddelen. Geen plan is hetzelfde.
  Een voedingsplan wordt opgesteld aan de hand van actuele bloedwaarden, gezondheidsgegevens en eventueel medicijngebruik. Het gaat uit van alledaagse voedingsproducten die gewoon bij de supermarkt en (biologische) groenteboer gehaald kunnen worden. Geen shakes of andere maaltijdvervangers. Uiteraard wel alles puur en zo onbewerkt mogelijk om zeker te zijn van aanwezigheid en behoud van waardevolle voedingsstoffen. Alles is gericht op optimalisering van de stofwisseling (waaronder het hormoonsysteem) op een natuurlijke manier, met als gevolg meer energie en vermindering van klachten. En indien nodig een gezonder gewicht.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply