Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een voet beweegt nooit alleen

  De voet bestaat uit 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. Een ingewikkelde samenstelling, waar we zuinig op moeten zijn. Het is vervelend als je pijn hebt aan of in je voeten, enkels, knieën, heupen of rug. Gelukkig weet de podotherapeut raad. De podotherapeut is een erkend specialist op het gebied van de voet en behandelt jouw klachten.

  Een voet beweegt nooit alleen, maar maakt altijd onderdeel uit van een zogenaamde ‘beweegketen’. Een blokkade en/of storing in deze beweegketen kan elders problemen geven. De podotherapeut bekijkt de gehele beweegketen en onderzoekt de oorzaak van het probleem.Podotherapeuten behandelen klachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten en/of het looppatroon. Ook behandelen zij huid- en nagelaandoeningen en geeft een podotherapeut preventieve adviezen.

  Onderzoek en behandelplan
  Wanneer je naar de Praktijk voor Podotherapie Zwolle gaat, word je uitgebreid onderzocht. Aan de hand van een vraaggesprek wordt de aard van de klacht onderzocht. Vervolgens wordt het lichaam geïnspecteerd. De stand van verschillende gewrichten wordt beoordeeld en opgemeten. Ook wordt er naar de huid gekeken. Een functieonderzoek van de gewrichten geeft aan of er voldoende beweging mogelijk is. Er wordt gevoeld welke structuren er precies pijnlijk zijn en er is een digitale analyse van de loopgang. Hierbij is de drukverdeling onder de voet en de af­wikkellijn zichtbaar. Tevens wordt gekeken naar de beweging in de rest van het lichaam. Met een drukmeting wordt het looppatroon geanalyseerd. Indien nodig worden er met een scanner driedimensionale afdrukken van de voeten gemaakt voor het aanmeten van zolen. Uiteindelijk wordt een persoonlijk behandelplan voor je opgesteld, dat kan bestaan uit taping, schoenadvies, oefeningen of podotherapeutische zolen. Deze zolen worden op de millimeter nauwkeurig op de voet gemaakt, en afhankelijk van je voettype, je werkzaamheden, sport en huidtype worden de juiste materialen gekozen.

  Je kunt rechtstreeks, zonder verwijzing van een huisarts of medisch specialist, een afspraak maken met de Praktijk voor Podotherapie Zwolle.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply