Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je voeten in de hoofdrol
  Rate this post

  Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar je voeten vormen de basis van je complete bewegingsapparaat. Goede voetzorg is dan ook bijzonder belangrijk. Vooral wanneer je een chronische aandoening als diabetes of reuma hebt. In dat geval kun je je voeten het best door een daarin gespecialiseerde pedicure laten verzorgen.

  Wanneer je suikerziekte hebt, bestaat de kans dat je minder gevoel in je voeten hebben en dat de doorbloeding niet optimaal is. Daardoor kunnen wondjes ongemerkt gaan ontsteken en in het ergste geval grote schade aanrichten. Een medisch pedicure weet precies hoe jouw voeten het best behandeld kunnen worden, maar daarnaast kan ze ook het gevoel en de doorbloeding in je voeten testen en controleren of je schoenen geen drukplekken veroorzaken. Wanneer een zorgprofiel van 2 of hoger hebt en bent doorverwezen door een podotherapeut de behandelingen doorgaans vergoed door je zorgverzekeraar.
  Bij een reumatische voet kunnen de gewrichten in de voet erg pijnlijk zijn, waardoor een zachte aanpak vereist is. De pedicure kan eelt en likdoorns verwijderen die voor extra pijn zorgen of anti-drukmiddelen, zoals een orthese, aanmeten. Wanneer je reuma hebt, hangt het van je zorgverzekering af of je de behandeling (tot een bepaald maximum) vergoed krijgt. Lees er daarom eerst de voorwaarden in je polis op na.
  Een medische behandeling eindigt altijd met een heerlijke massage met een verzorgende crème zodat je voeten er weer verzorgd uitzien en heerlijk aanvoelen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply