4/4 - (2 stemmen)
 • Voeten reflecteren al je organen en weefsels
  4/4 - (2 stemmen)

  ‘Ziek zijn is een verstoorde lichamelijke en geestelijke balans. Het doel van mijn behandelingen is deze te helpen herstellen’, legt Hester Visser uit. In haar praktijk Rosarium behandelt zij door middel van voetreflexologie cliënten met zeer uiteenlopende klachten.

  ‘Voetreflexologie of voetreflexzonetherapie is, zoals alle natuurgeneeswijzen, een holistische benadering van de mens. Alle delen vormen tezamen één geheel: de aanwijsbare en door een huisarts of specialist gediagnosticeerde klacht, de leefomstandigheden, de voorgeschiedenis en het voedingspatroon’, somt Hester op. ‘De uiteinden van de zenuwbanen die door je lichaam lopen, bevinden zich in je voeten. ­Daarmee reflecteren de organen en weefsels van het lichaam zich in de voeten. Door voetreflex wordt alles beïnvloed: zowel preventief, curatief als palliatief.’
  ‘Door de zenuwen via de voeten van een cliënte te behandelen, kon ik haar spierklachten in de bovenarm verhelpen. Laatst behandelde ik iemand met nek- en schouderklachten. Tijdens het behandeltraject bleek ze ook onder een zware geestelijke belasting gebukt te gaan. Door zowel de reflexzones in haar voeten gericht te behandelen als de gesprekken die wij tijdens het traject voerden, kon ze het juk letterlijk van zich afwerpen en namen haar klachten af.
  Veel cliënten blijven trouwens terugkomen nadat ze eenmaal klachtenvrij zijn, het werkt namelijk preventief. Een behandeling is heel ontspannend; je komt er helemaal door tot rust. En dan kan het zelfherstellend vermogen haar werk weer doen!.’

  Omdat Hester als gediplomeerd voetreflex­zonetherapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging, worden haar behandelingen (deels) vergoed vanuit het aanvullende deel van je ziektekostenverzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply