Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • Voetklachten? De podoloog helpt
  4/4 - (2 stemmen)

  Pijnklachten zijn natuurlijk heel vervelend en hoor je niet te hebben. Zeker kinderen horen geen pijnklachten te hebben, maar helaas komt dit regelmatig voor. Heeft jouw kind pijnklachten in de voeten, hielen, knieën, benen of rug, wil of kan jouw kind niet lang lopen, heb je het idee dat je kind vaker struikelt dan andere kinderen of slijten de schoenen abnormaal af? Dan kan een podoloog mogelijk een oplossing bieden.

  Soms is er extra hulp nodig tijdens de ontwikkeling van de kindervoet. De kindervoet in de groei is kwetsbaar. Voetklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Afwijkingen kunnen aangeboren zijn, of de oorzaak is te vinden in verkeerd schoeisel. Door tijdig ingrijpen van een Register Podoloog kunnen bestaande pijnklachten verholpen worden of afwijkende voet-, been- of teenstanden tijdens de groei gecorrigeerd worden.

  Het podologisch onderzoek
  Als je kind toch pijn heeft, is een bezoek aan de Register Podoloog altijd nuttig. Bij Voetcorrect krijgt jouw kind een uitgebreid onderzoek.
  – Met de podobaroscoop (voetspiegel) wordt de stand van de voet beoordeeld en het voettype bepaald. Er zijn verschillende voettypes, zoals de holle of de platvoet.
  – Er wordt een loopanalyse gemaakt op een drukmeetmat, zodat het gangbeeld en de drukpunten worden vastgelegd tijdens het lopen.
  -Er wordt een voetscan gemaakt en zo nodig een echografisch onderzoek gedaan, waarbij het probleem duidelijk in beeld wordt gebracht.
  Met deze onderzoeken samen wordt er een therapieplan gemaakt. Een schoenadvies of steunzolen is dan vaak een goede oplossing.

  Hielpijn
  Een heel veel voorkomend probleem bij kinderen is hielpijn: pijn aan de groeischijf van de hiel (Apofysitis calcanei of wel Morbus Sever). Deze pijn ontstaat vaak tijdens of na het sporten, en is een veel voorkomende pijnklacht bij voetballertjes. Morbus Sever komt vaak voor bij kinderen tussen 8 en 13 jaar, en meer bij jongens dan bij meisjes. De hielpijn vindt zijn oorsprong in een nog niet volgroeide groeischijf in de hiel. De pijn wordt veroorzaakt door trauma / letsel, overgewicht, op blote voeten lopen of grote lichamelijke activiteiten, zoals rennen en springen. Tevens kan een afwijkende voetstand van het hielbeen een grotere trekkracht aan de achillespees geven, waardoor de hielpijn geprovoceerd kan worden.
  Wanneer kinderen voetpijn aangeven, verzinnen ze dit meestal niet. Neem het serieus. Voetcorrect kan helpen!

  Voetcorrect praktijk voor Podologie is gevestigd in Middenbeemster, De Rijp en Purmerend. Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met Anja Mehagnoul.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply