Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voetklachten door chemotherapie?
  Rate this post

  Kunnen voetklachten ontstaan als gevolg van chemotherapie? Ja, dat kan! Buiten de voordelen van chemotherapie kunnen de nadelen hiervan zijn, dat ook de gezonde cellen worden aangetast. Dit kan vervelende bijwerkingen met zich meebrengen.

  Eén van de klachten die kunnen ontstaan, is neuropathie. Neuropathie komt doordat de chemotherapie de gevoelszenuwen beschadigen, of omdat zenuwen in de knel komen doordat er een tumor op drukt. Het begint vaak met tintelingen, een doof of dood gevoel en pijnscheuten (met name in de handen en voeten). Het wordt vaak omschreven als het gevoel op watten te lopen, speldenprikken of alsof er mieren over de huid kruipen. Neuropathie kan (ernstige) pijnklachten en bewegingsbeperkingen tot gevolg hebben.
  Wat kan de (register)podoloog doen bij voetklachten door chemotherapie?
  – informatie verstrekken over het ontstaan van de voetklachten
  – helpen om de klachten in kaart te brengen
  – adviezen geven ter vermindering van de klachten
  – een goed sokken- en schoenadvies geven
  – zachte steunzolen verstrekken
  Je kunt hiervoor terecht bij PodoDynamic, een dynamisch en innovatief bedrijf in de Hoeksche waard en omgeving met een schat aan kennis in huis over podologie, sportpodologie en podoposturale therapie. Wij staan geregistreerd in het landelijke kwaliteitsregister van Stichting LOOP. Ons team van deskundige podologen staan voor jou klaar om je af te helpen van klachten uit het dagelijks leven en/of veroorzaakt door sporten. Je kunt bij ons terecht bij onder andere knieklachten, hielspoorklachten, achillespeesklachten, heupklachten en rugklachten. Ga naar onze website voor meer informatie en/of een afspraak, of bel.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply