Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voetproblemen bij ouderen
  Rate this post

  De helft van de mensen die ouder zijn dan 75, heeft voetproblemen. De oudere voet is op zich al complex, en als daar degeneratieve ziekten als kanker of diabetes bijkomen, dan wordt het nog veel complexer.

  Voor de voetzorgverlener ligt er ook een uitdaging om een oudere met verminderde cognitieve vermogens een veilige zorgomgeving te geven. Kennis en vaardigheden zijn daarbij van groot belang. Een Geriatrisch Voetzorgverlener (GVV) is hierin opgeleid en kan veilige voetzorg verlenen aan oudere mensen met voetproblemen.
  Een GVV is opgeleid om voeten te screenen, voetaandoeningen te herkennen, de voeten te verzorgen en bevindingen terug te koppelen aan de aanpalende zorg. Een GVV kan ook preventieve maatregelen nemen, zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden.
  Een GVV heeft geleerd om op een professionele manier om te gaan met het verminderd geestelijk welzijn waar sommige ouderen mee te maken hebben. De GVV kan de oude, kwetsbare voet een veilige zorgomgeving geven. Een gesprek met een GVV is uiteraard een  vertrouwelijk gesprek.
  Het doel van geriatrische voetzorg is de voeten van oudere mensen in een zo goed mogelijke conditie te brengen en te houden. Zo wordt de veiligheid en de gezondheid van de cliënt ondersteund.
  Een GVV-behandeling kan bestaan uit het  knippen van nagels, het verwijderen van  pathologisch eelt, het dunner frezen van ­verdikte nagels, het reguleren van ingroeiende nagels en het repareren van gespleten nagels. De Geriatrisch Voetzorgverlener werkt volgens richtlijnen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply