Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voetreflex brengt weer balans in je leven
  Rate this post

  Onrust in je lijf, lichamelijke ongemakken of vage klachten? Een voetreflex-massage zorgt weer voor de essentiële balans tussen lichaam en geest. Ervaar de weldadige werking.

  De KRACHT van voetreflex
  Wist je dat jouw lichaam wordt weerspiegeld in je voeten? Op je voet zitten zones die o.a. corresponderen met organen, klieren en spierweefsel, ze worden reflexzones genoemd. Wanneer deze reflexzones met zachte druk worden behandeld, krijgen je hersenen een seintje en wordt je innerlijk vermogen tot genezing gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, meer vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

  Verzachtend bij chemo
  In 2014 is in een ziekenhuis in Breda een pilotstudie gedaan naar de effecten van voetreflexzonetherapie bij patiënten met borstkanker. Uit de resultaten bleek dat de patiënten minder last hadden van de bijwerkingen van de chemokuur. Dit gold ook voor andere vormen van kanker. Klinische studies naar het gebruik van voetreflexologie bij kanker-behandeling laten positieve effecten zien: het vermindert stress, biedt algemene ontspanning en reduceert pijn.

  ‘Echt een aanrader’
  Van tevoren was ik best zenuwachtig. Het was mijn eerste voetreflex-massage, en het is toch een gek idee dat iemand je voeten aanraakt. Maar Franca wist me direct op mijn gemak te stellen. Ze straalde heel veel rust uit en zorgde voor een prettige ontspannen sfeer. De massage was heel aangenaam. Opvallend vond ik het verschil tussen de voeten. Door de massage aan de rechtervoet voelde ik me nog verder ontspannen. Bij de massage aan de linkervoet begon mijn lichaam te tintelen en kreeg ik juist meer energie. Dat energieke gevoel hield nog een paar dagen na de massage aan. Heerlijk, echt een aanrader.
  – Helen Vinke

  ‘Ik voelde de energie door mijn lichaam stromen’
  Met nauwelijks enige kennis van de voetreflexologie stapte ik de warme, sfeervolle behandelkamer van Franca binnen. Ik liet de voetmassage over me heen komen, met op de achtergrond rustgevende, zachte klanken en voelde me steeds meer ontspannen worden. Ik raakte ieder besef van tijd kwijt. Na afloop voelde ik me helemaal rozig, gloeiend en vol energie. Zeker voor herhaling vatbaar.
  – Yda Smets

  Mindfulness
  Franca: “Ik vind het fantastisch om via je voeten meer balans en energie in je lichaam te brengen en je daardoor bewust te laten worden dat lichaam en geest één zijn. De achterliggende oorzaak van fysieke klachten begint vaak in de geest. Daarom begin ik een voetreflex-behandeling altijd met een mindfulnessoefening. Hoe meer rust in het hoofd, hoe eerder de genezing start. Het geeft mij veel voldoening te ervaren dat mijn therapie kan bijdragen aan een vitaler leven van mijn cliënten.

  Een positieve invloed op:

  – stress- en burn-out
  – slaapproblemen
  – pijnbeIeving na kanker
  – spijsvertering
  – overgangsklachten
  – hoofdpijn
  – reumatische aandoeningen
  – nek- en schouderproblemen
  – rouwverwerking

  Weg stress!
  Het mooie van stress is dat het tijdelijk helpt om gas te geven, om alles scherp te zien en haarfijn te weten wat de beste oplossing is. Te veel stress werkt ondermijnend, zeker als het langdurig aanhoudt. Voetreflex-massages helpen om weer contact te maken met jezelf en meer te voelen wat er in je lijf speelt. Zo kun je tijdig op de rem trappen als je weer te hard van stapeI loopt.

  Gaap, ik slaap!
  Een paar nachtjes niet goed slapen is prima te doen. Duurt het te lang dan kunnen allerlei klachten de kop op steken, van gebrek aan concentratie tot pijnklachten. Dat komt omdat slaap werkt als een resetknop: in het eerste deel van de slaapperiode herstelt je lichaam en in het tweede deel ontgiften je hersenen. Na een voetreflex-massage slaap je heerlijk en ontspan je je – van je hersenen tot je huid, en van je spieren tot je spijsvertering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply