Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Voetreflex ondersteunt bij herstel
  4/4 - (1 stemmen)

  Wanneer je te maken krijgt met kanker, staat je leven stil. Je ondergaat diverse behandelingen, waarbij je te maken krijgt met spanningen, stress en (lichamelijke) pijn. Met voetreflex kun je je lichaam laten ontspannen.

  Bij een voetreflexbehandeling worden beide voeten behandeld. Reflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat ‘ziek zijn’ het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Door de behandeling kunnen verstoringen die zich in het lichaam hebben gevormd worden ­opgeheven. De voeten zijn onderverdeeld in zones. Deze zones / reflexpunten corresponderen met je organen, beenderen en weefsels. Een voet­reflexbehandeling kan prima ingezet worden bij het herstel van kankerpatiënten voor, tijdens en na de behandeling, uiteraard in overleg met de arts / specialist. Wij genezen dus niet, maar door deze therapie is de mens in staat om zichzelf te helpen, zichzelf te genezen of in een betere conditie te brengen. Het stimuleren van je zelfgenezend vermogen in jou.
  In 2014 is in een ziekenhuis in Breda een ­pilotstudie gedaan naar de effecten van voet­reflexologie bij patiënten met borstkanker. Uit de resultaten bleek dat de patiënten minder last hadden van bijwerkingen. Dit gold ook voor andere vormen van kanker. Ziekte is een signaal dat als wegwijzer kan leiden naar meer bewustwording. Dit bewustwordingsproces kan op vele manieren tot stand komen, waarbij de voetreflexologie een positieve bijdrage kan zijn.
  Veel zorgverzekeraars vergoeden de behandeling vanuit de aanvullende verzekering rond ‘alternatieve geneeswijzen’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply