Rate this post
 • Voetreflex voor zwangeren
  Rate this post

  Natuurgeneeskundige zwangerschapsreflextherapie is erop gericht om je ­gezondheid voor, tijdens en na de zwangerschap te optimaliseren en eventuele klachten te ­verlichten. Lichamelijk en geestelijk. Het is een goede voorbereiding op je bevalling. Na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden. Hiervoor zijn behandelingen aan huis mogelijk.

  Voor de zwangerschapsreflextherapie zijn specifieke protocollen geschreven. Het is goed als klachten verlicht kunnen worden zonder het gebruik van medicijnen. Het lichaam wordt door de reflexologie geactiveerd om het zelfgenezend vermogen dat je van nature hebt aan te spreken. Klachten waaraan je kunt denken, zijn (aanhoudende) misselijkheid, maagzuur, pijn in je spieren en gewrichten (rug), hoofdpijn, ­vermoeidheid, stemmingswisselingen, ­(recidiverende) blaasontsteking, harde buik, obstipatie, slapeloosheid, (milde) oedeem, (milde) hoge bloeddruk en beginnende ­zwangerschapsdiabetes.
  De therapie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging (eventueel met behulp van moxa) en om de weeën op te wekken wanneer je uitgerekend bent. Ook kan de therapie helpen bij het natuurlijk loslaten van de vrucht na een miskraam. Zwangere vrouwen ervaren de therapie ook als een moment voor zichzelf om even stil te staan bij het moment en wat er eventueel speelt. Zo voelen ze weer wat ze nodig hebben.

  De therapie wordt vergoed uit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Het eigen risico blijft daarbij behouden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply