Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Door voetreflex weer lekker hardlopen
    Rate this post

    ‘Ik heb heel veel last van mijn rug. Opstaan uit een stoel doet al vreselijk pijn, en ik kan ook niet meer hardlopen, wat ik normaal graag doe. Kun jij me helpen om van die pijn af te komen?’ Deze man van halverwege de 30 had mijn site gevonden en me opgebeld om een afspraak te maken.

    Voor allerlei klachten, dus ook voor rugklachten, werk ik met VoetreflexPlus. Je hele lichaam wordt namelijk weerspiegeld in je basis, je voeten. Op je voeten bevinden zich allemaal punten die corresponderen met je organen, weefsels, zenuwen en je spierstelsel. Zo correspondeert de binnenkant van je voet met de ruggenwervels. Er is ook verschil tussen je linker en je rechter voet. Alleen in je linker voet correspondeert bijvoorbeeld een deel met de milt. Wanneer er een verstoring in je lichaam plaatsvindt, is die verstoring terug te vinden in de voet, en dat kan zich uiten in pijn of rood worden van de voeten. Als ik bepaalde zones op de voeten masseer, worden de doorbloeding en de energiestroom gestimuleerd en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam in gang gezet. De VoetreflexPlus, zoals ik die inzet, is een combinatie van deze westerse massagetechniek en Chinese massagetechnieken, theorie en filosofie. Bij de Chinese voetreflexmassage masseer ik, naast de reflexzones op de voeten, ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën. Meridianen zijn de energiekanalen in ons lichaam, en als daar een verstoring is, veroorzaakt dat gezondheidsproblemen. De man uit de inleiding is inmiddels van zijn rugklachten af: ‘Bedankt Ellen! Ik kan nu weer lekker hardlopen!’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply