Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voetreflexologie bij kinderen
  Rate this post

  Voeten zijn over het algemeen nou niet de onderdelen aan je lichaam waar je veel aandacht aan geeft. Maar het is juist het masseren van de reflexzones op de voeten die kunnen leiden tot herstel van diverse klachten.

  Bij een metamorfosemassage worden de voeten, de handen en het hoofd gemasseerd. Doordat zij zich aan de uiteinden van het lichaam bevinden, wordt de massage niet direct als bedreigend ervaren, maar is de werking van de zachte aanraking juist een manier om in contact te komen zonder opdringerig te zijn.
  Door de ruimte die dan ontstaat, kan degene die de behandeling ondergaat zijn eigen innerlijke behoeften en bronnen ontwikkelen. De nadruk ligt meer op een verandering van binnenuit, dan dat er gezocht wordt naar het aanbrengen van een opgelegde verandering van buitenaf. Juist hierdoor is het een goede manier om met kinderen in contact te komen en kan er een innerlijke metamorfose plaatsvinden, waardoor het kind uit zijn isolement komt en contact begint te leggen met de dingen en de mensen om zich heen. Gedrags- en leerproblemen en bedplassen kunnen op deze manier behandeld worden. De bedoeling is, dat ouders op den duur zelf deze behandeling kunnen geven, wat een extra dimensie toevoegt aan herstel. Ook baby’s zijn er gevoelig voor: door het zeer zorgvuldig masseren / wrijven van het voetje ontstaat er een diepe ontspanning.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply