Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voetreflexzonetherapie bij overgangsklachten
  Rate this post

  De overgang kan gepaard gaan met verschillende klachten, zoals ‘opvliegers’ en nachtelijk zweten, wat kan leiden tot andere klachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn of stemmingswisselingen. De klachten kunnen komen door een disbalans in de hormoonhuishouding. Met voetreflexologie kun je de klachten verminderen.

  Voetreflexologie is een westerse therapievorm, gebaseerd op de eeuwenoude Egyptische en Chinese geneeskunde, en is een heel natuurlijke vorm van genezen. Hoe werkt het? Wanneer we gezond zijn, is er een goede energiedoorstroming in het lichaam. Wanneer die echter verstoord is, kan er ergens een blokkade ontstaan. Nu staan de reflexzones en -punten van de voet in verbinding met alle organen, spieren, pezen, botten en het bindweefsel. Door op de corresponderende plekken op de voet impulsen te geven, kan de therapeut bijvoorbeeld de schildklier of de bij­nieren weer in balans brengen. De doorbloeding verbetert, de afvalstoffen worden beter afgevoerd en het lichaam kan zichzelf weer herstellen. Het geeft rust, ontspanning en pijnverlichting.
  Met voetreflexologie zijn ook veel andere klachten te behandelen, waaronder menstruatieklachten, hoofdpijn, spijsverteringsklachten en allergieën. Voetreflexologie is daarnaast prima geschikt voor mensen die géén klachten hebben. In dat geval werkt de massage preventief en ter ontspanning.
  Els Klomp is HBO-gediplomeerd voetreflextherapeut, en is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van het aanvullende pakket. Je hebt geen verwijzing van een arts nodig om een afspraak te maken. Kijk voor meer informatie op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply