Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Voldoende aandacht maakt alles beter

  Natuurlijk wil jij je fit en energiek voelen. Maar tussen jouw wens en de ­realiteit zit soms een grote kloof. Je voelt je vaak moe en uitgeblust en helaas ben je niet de enige. Hoe zet je dit om?

  Als je het gevoel hebt dat je geen grip meer hebt op je eigen welzijn, schroom dan niet om daar hulp bij te vragen! Orthomoleculair voedingsadviseur Erna Roossink van Natuurlijk Balans Boekelo: ‘Jarenlang worstelde ik met mijn gezondheid. Ik probeerde van alles om me beter te voelen, maar niets hielp echt. Pas toen ik me ging verdiepen in voeding en op dat gebied veranderingen in mijn leven ging doorvoeren, merkte ik hoeveel invloed dit op mijn welzijn had. Ik ondervond aan den lijve dat ik mijn eigen gezondheid in de hand heb, zolang ik de juiste keuzes in mijn leven maak. Ik besloot dat als ik er zoveel baat bij had, ik andere mensen dat ook wilde laten ervaren!’

  Je bent wat je eet
  Door het bieden van inzicht, educatie en praktische handvatten, eventueel aangevuld met supplementen en bewegingsadviezen, leert Erna jou sneller de juiste en verantwoorde voedingskeuzes te maken. Erna: ‘In wezen kan iedereen leren hoe je verantwoord eet. Je moet er uiteraard wel voor openstaan. Als je eenmaal de juiste veranderingen in je voedingspatroon hebt doorgevoerd, ga je ervaren dat veel klachten zullen verminderen of verdwijnen. Je voelt je energieker en kunt je beter concentreren. Ook hoofdpijn, verstopping en slaapproblemen en stemmingswisselingen kunnen verminderen. Ik hoor regelmatig van mensen dat ze versteld staan dat voeding zo’n verschil kan maken. Ik begrijp dat volkomen, want ik heb dat zelf ook moeten ontdekken. Maar als je erover nadenkt, is het eigenlijk heel logisch: je bent immers wat je eet!’

  Balans
  Erna vervolgt: ‘Ik werk en leef vanuit een holistisch mensbeeld, waarin lichaam, gedachten, gevoel en intuïtie een eenheid vormen. Binnen de holistische visie wordt een klacht, symptoom of ziekte gezien als een door het lichaam gegeven signaal van verstoorde harmonie. Het vraagt om jouw aandacht. En dan gaat het niet alleen om voeding, maar ook om voldoende lichaamsbeweging en ontspanning en het luisteren naar jouw werkelijke behoeften en daar naar leven. Als mens heb je balans nodig, maar balans vinden gaat niet vanzelf. Het vraagt verantwoordelijkheid, aandacht en het besef dat je door je eet- en leefstijl veel invloed hebt op je welbevinden. Naast voedingsadvies bied ik daarom ook voetreflexbehandelingen, massages en cupping. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd, waardoor jij lekkerder in je vel gaat zitten.’

  Ook voor kinderen
  ‘In mijn praktijk behandel ik ook kinderen die kampen met bijvoorbeeld obesitas, spijsverteringsstoornissen, ­allergieën, voedselintoleranties en slaapproblemen. Door jou als ouder inzicht, educatie en handvatten te bieden, wordt het makkelijker om de lunchbox te vullen en om ‘s avonds een gezonde maaltijd voor te schotelen. Je kind zal minder klachten hebben en zit beter in zijn vel!’, besluit Erna.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply