Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
3.7/4 - (5 stemmen)
 • Volg je hart
  3.7/4 - (5 stemmen)

  Als baby wist je exact hoe het leven werkte. Je verlangen was je doel en om te bereiken wat je wilde, volgde je jouw gevoel. Je gevoel vormde jouw innerlijke navigatiesysteem, dat tot ongeveer de puberteit geweldig voor je werkte. Je volgde jouw vreugde, je speelde en maakte plezier!

  Maar zo tegen de tijd van de volwassenheid leerde je andere regels, zodat je verstandige beslissingen voor jouw toekomst kon gaan maken. Je werd getraind om vanuit je hoofd te gaan leven en om te relativeren. Je leerde je doelen op een verstandige manier te stellen. En in plaats van je gevoel te volgen, leerde je om het verstand te volgen. Zo kon je keuzes maken die goed voor jouw toekomst zouden zijn. Het heeft ervoor gezorgd dat je afstand bent gaan nemen van jouw innerlijke navigatiesysteem.

  Zo ben je ook gaan leren, dat hard werken en tegen de stroom in goed voor je is. Dat je hebt te vechten voor goede resultaten. Je hebt vast te horen gekregen dat het leven nu eenmaal pijn doet en dat je daaraan maar beter kon wennen. Het heeft je harder naar jezelf gemaakt en waarschijnlijk heb je dezelfde pijnlijke lessen ook weer doorgegeven.

  Inmiddels leven we in een tijd, waarin ons bewustzijn meer aandacht begint te krijgen. We worden ons meer bewust van wat waardevol voor ons is. We kijken vaker even naar binnen. In principe weet je heel goed dat er iets van binnen naar je roept, soms luister je even, maar weet je niet meer wat je met dat gevoel moet doen. Dat gevoel is je innerlijke systeem, je kern, je hart, dat jou de weg wil wijzen om weer in vreugde te kunnen leven.

  Je bent geboren om in vreugde te leven. Dat is vanaf je eerste levensdag jouw doel geweest en dat is ook waar het leven voor bedoeld is. Voor een vreugdevol leven heb je je hart te volgen, want dat innerlijke navigatiesysteem weet exact hoe jij deze weg in vreugde kunt bewandelen.

  Over Anna-Martine Banga
  Anna-Martine Banga is in 2011 gestart met coachingspraktijk Metafoor Schrijver, bestaande uit wandelgesprekken en het schrijven van Persoonlijke Metaforen, als spiegelverhaal voor de Persoonlijke Ontwikkeling. Daarnaast is ze Touch of matrix (TOM) therapeut en geeft ze de training ‘Van Ballast naar Balans’. Daarin past ze de energetische TOM-methode toe, zodat blokkades die de Persoonlijke Ontwikkeling in de weg staan, kunnen verdwijnen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply