Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Volg je dromen
  Rate this post

  Gewoon Speciaal: de plek voor verhalen uit het dagelijks leven, over ups en downs, ondernemen met passie, liefde, muziek en de kleine geluksmomentjes uit het leven. Dát is waar Gewoon Speciaal over gaat. Het brengen van positiviteit en inspiratie om iedere ‘gewone’ dag een beetje speciaal te maken.

  Nu gaan we het anders doen! Even helemaal weg bij dat dagelijks leven. Want misschien droom jij stiekem wel van meer… Wat als jij niet op zoek bent naar kleine geluksmomentjes, maar liever gaat voor een groot avontuur?!

  De meeste dromen zijn bedrog
  Bekend lied, toch? Maar waarom zouden dromen bedrog moeten zijn? Een droom is mooi, maar per definitie ook onwerkelijk. Wil je jouw droom laten uitkomen, dan zul je die moeten ontleden om er een doel van te kunnen maken. Vaak zijn dromen dan realistischer dan we ze durven te benoemen. Het gebruik van het woord ‘bedrog’ is een gemakkelijke manier om jouw droom aan de kant te zetten. Want de waarheid is: voor de meeste dromen zul je zélf moeten werken.

  Dromen zijn spannend!
  Een prachtige bruiloft, een fijn eigen huis, die ene geweldige baan of het behalen van een specifieke prestatie. Het ontmoeten van jouw rolmodel of het zien van de wereld. Er zijn te veel dromen om op te noemen én ze zijn allemaal spannend. Niet zo gek dan ook dat het waarmaken van je droom iets is wat veel mensen voor zich uit schuiven. De droom is te groot, te ver weg of lijkt volkomen onbereikbaar. Tussendoor hebben we ook nog eens te maken met tegenslagen en is het dagelijks leven al ingewikkeld genoeg, met werken, sporten, je sociale leven onderhouden enzovoorts.

  Gebruik de situatie
  Er zijn nu eenmaal factoren waardoor het waarmaken van jouw dromen niet zomaar even gedaan is. Niet alles kun je zelf beïnvloeden. Je kunt wel kiezen voor toewijding, doelen stellen en actie ondernemen. En ja, daarbij is het af en toe gebruik maken van de situatie ook geen slecht idee. Een voorbeeld van nu: de huidige arbeidsmarkt.

  De krappe arbeidsmarkt
  We merken het soms als we naar de supermarkt gaan of wanneer jouw favoriete restaurant een dagje extra gesloten blijft. Regelmatig zien we langere rijen en her en der oplopende wachttijden. Voor zowel ondernemers als voor branches in het algemeen is de krapte op de arbeidsmarkt een baanbrekend probleem: nagenoeg iedere branche heeft momenteel te maken met een tekort aan personeel.

  ‘Wacht even – wat heeft dit met mijn dromen te maken?’

  De angst voor verandering?
  Steeds meer bedrijven bieden juist nu stevige arbeidsvoorwaarden: bonussen voor medewerkers en hogere salarissen. Hoe problematisch de huidige arbeidsmarkt ook is, voor jou biedt het mogelijkheden. Eén van de veel benoemde redenen om niet achter je dromen aan te gaan is de angst voor verandering. Jouw werk biedt je veiligheid, die je niet zomaar kwijt wilt. Nu er wordt gestreden om personeel, bieden veel werkgevers jou graag een plekje! Dit biedt jou de ruimte om jouw dromen op tafel te leggen. Verruim je blik en durf jezelf moeilijke vragen te stellen. Op welk punt sta jij nu in je leven? Heb jij nog wensen of dromen over verandering of avontuur?

  Maak je dromen waar met Bouwselect
  Ben jij werkzaam of net afgestudeerd in de bouw of civiele techniek? Dan hebben we helemaal een inkoppertje voor je. Detacheringsbureau Bouwselect pakt de zoektocht naar personeel namelijk een stuk extremer aan met de lancering van de campagne ‘Bouwselect betaalt jouw Wereldreis!’. Deze campagne richt zich op jonge starters of net afgestudeerden, waar de droom van avontuur en de wereld ontdekken vaak wel degelijk speelt. Maar er wordt ook gekozen voor zekerheid: er moet brood op de plank!

  Bouwselect biedt geschikte kandidaten 10.000 euro, waarmee zij hun dromen kunnen laten uitkomen. Middels deze actie wordt zowel de zekerheid van een goede baan geboden als de ruimte om te doen waar jij altijd al van gedroomd hebt. Of dat nu een lange reis rond de wereld is, vrijwilligerswerk op een ander continent of een vreemde taal leren terwijl je tussen de locals zit. Dit is je kans! Je kunt het bedrag overigens ook gebruiken voor een ander doel, bijvoorbeeld voor jouw nieuwe droomwoning.

  Bouwselect directeur Sipke Meindertsma: ‘Te vaak kom ik mensen tegen die zeggen: ‘Eigenlijk had ik willen reizen toen ik jong was. Maar ik heb gekozen voor zekerheid, want er moet wel brood op de plank. Zo zonde vind ik dat. Je laat dan de kans liggen om te doen waarvan je droomt. Dat heeft me aan het denken gezet. Ik vind het belangrijk dat mensen wél hun dromen waarmaken! Met dit aanbod van Bouwselect houdt niets je meer tegen. Betaald op wereldreis en een baan die op je wacht: hoe mooi is dat? Gewoon doen dus!’

  Met deze buitengewone actie wil Bouwselect in contact komen met talentvol personeel in de bouw en civiele techniek. Of jij je nu wel of niet de doelgroep bent: het is een voorbeeld om ook jou wakker te schudden. Angst voor verandering is begrijpelijk, maar zou je niet mogen tegenhouden. Er staan genoeg opties voor jou open. Dit statement maakt Bouwselect voor iedereen: maak jouw dromen waar!

  Met geluk én inzet!
  Misschien heb jij al een aantal van jouw dromen laten uitkomen. Dromen kunnen zich ook ontwikkelen. Ze kunnen groter of kleiner worden. Met geluk, maar zeker ook met inzet, kun jij jouw dromen afvinken en steeds weer nieuwe dromen blijven creëren.

  Wat denk je ervan? Is dit jouw droommoment om verandering aan te durven? Alle bouwkundige talenten met een droom kunnen zich via www.bouwselect.nl/wereldreis aanmelden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply