Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Volksziekte nummer 1
  Rate this post

  De meest voorkomende leefstijlgerelateerde aandoening is diabetes type 2. Volksziekte nummer 1 op dit moment en in de volksmond ‘ouderdomssuiker’. Maar inmiddels is dit allang niet meer een ouderdomsziekte. Er zijn zelfs al kinderen van 12, 13 jaar met diabetes type 2, leefstijlgerelateerd. Ongezonde voeding, te weinig beweging, te weinig aandacht.

  Hoeveel mensen hebben diabetes?
  • Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes, dus 1 op de 14 Nederlanders. Iets meer mannen dan vrouwen hebben het.
  • Daarvan hebben 1,1 miljoen officieel de diagnose; de rest loopt er ongemerkt mee rond.
  • In 2010 hadden zo’n 200.000 Nederlanders diabetes zonder dat ze het wisten. Het huidige precieze aantal is niet bekend.
  • 61.700 Nederlanders per jaar horen dat ze ­diabetes hebben. Dat is bijna 1.200 per week, 169 per dag.
  • 9 op de 10 mensen met diabetes hebben diabetes type 2.
  • 750.000 Nederlanders lopen een groot risico om diabetes te krijgen, want ze hebben een ­verstoorde suikerhuishouding. Van hen krijgt een derde binnen 6 jaar diabetes.
  • 1 op de 3 van de huidige volwassen Nederlanders krijgt diabetes type 2, berekenden onderzoekers van het Erasmus MC (straks bijna 5 miljoen).

  Ook jouw probleem
  Er zijn binnen niet al te lange tijd 5 miljoen Nederlanders met diabetes type 2. Weet je wat dat voor de ziektekosten gaat betekenen? Het is dan niet alleen het probleem van de diabetespatiënt, maar ook jouw probleem. Niet alleen in kosten, maar waarschijnlijk heb je zelf of heeft iemand binnen jouw gezin ook diabetes type 2.

  Preventie
  Het terugdringen van leefstijlgerelateerde diabetes is een missie van Praktijk voor Leefstijl. We doen nu nog ‘curatie’, het beter maken van de diabetespatient door leefstijl aan te passen (op maat), maar wij willen naar preventie voor de toekomst.
  Nu starten met gezonde leefstijl zowel bij kinderen als bij volwassen gaat ons allen een mooie en gezonde toekomst opleveren. Doe jij mee?

  Leefstijltrajecten
  Praktijk voor Leefstijl heeft leefstijltrajecten speciaal voor diabetes, maar ook leefstijltrajecten gebaseerd op het voorkomen van aandoeningen. We hebben een geheel eigen en unieke, persoonlijke aanpak. Wij kijken niet alleen naar de aandoening, maar naar de mens in zijn geheel. Jij bent uniek, dus wij zijn dat ook in onze aanpak.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply