Rate this post
 • Volledige aandacht voor jou
  Rate this post

  Het Vicki Brownhuis is een inloophuis en ontmoetingsplek voor kinderen en volwassenen die kanker hebben (gehad) en hun naasten in Den Bosch. Wanneer iemand komt, wordt onze gast ontvangen door een gastvrouw. Zij bespreekt met onze gast de wensen. Dat kan een luisterend oor, lotgenotencontact, deelname aan één van onze vele activiteiten (individueel of in een groep) of wat rondneuzen in onze bibliotheek met boeken over kanker. Alles kan, niets moet.

  Wij ondersteunen allereerst door een onbevooroordeeld luisterend oor. Mensen krijgen bij ons volledige aandacht. Dan kijken wij waar ze behoefte aan hebben en wat hun hulpvraag is. Soms is het geven van helderheid in de chaos van gedachten al voldoende. Daarnaast hebben wij uiteenlopende activiteiten die aansluiten bij de periode waarin de persoon zich sociaal-emotioneel bevindt: activiteiten ter ontspanning of om stress te reduceren, zoals yoga, massages, mindfulness en wandelen. Activiteiten die helpen om je emoties te ventileren, zoals schilderen, meditatief boetseren, dansen en zingen in ons koor. Tevens helpen deze activiteiten je om rouw te verwerken, zaken los te laten, in je kracht te komen en te ontdekken dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen. Er is ook aandacht voor het hele gezin. Onze gespecialiseerde psycholoog en de kunstzinnige hulpverlener helpen mensen en kinderen die behoefte hebben aan psychologische ondersteuning; dit alles in een warme ambiance waar veel tijd en aandacht is voor de innerlijke mens.

  Kanker heb je nooit alleen
  Iemand met kanker worstelt met allerlei vragen. Er is meestal sprake van angst, onzekerheid over de toekomst, bang voor de dood of een schuldgevoel. Maar er zijn ook vragen als ‘Hoe communiceer ik met mijn partner?’ ‘Hoe ga ik om met de specialist?’ ‘Hoe ga ik om met mijn nieuwe lijf en conditie?’ ‘Waar vind ik de juiste hulp en aandacht en hoe doe ik dat op mijn werk?’ We geven geen advies, maar helpen ze om zelf een antwoord te vinden op hun persoonlijke vraag.
  Een algemeen geldend advies is: probeer zoveel mogelijk te praten met mensen die dicht bij je staan of geef het de aandacht die het vraagt. Dat is niet alleen heel belangrijk voor de patiënt zelf, maar ook voor de naasten. Kanker heb je nooit alleen, want ook voor de omgeving is het moeilijk. Het is onze ervaring dat het raadzaam is om preventief te handelen. Aarzel daarom niet om het Vicki Brownhuis ­binnen te lopen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply