Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Vollere lippen? Geen kraaienpootjes meer?

  Dat strakke en egale perzikhuidje is vanzelfsprekend als je tiener of begin twintiger bent. Maar naarmate je ouder wordt, vallen de rimpels en plooien in je gezicht je steeds meer op. Je hoeft niet per se een tijdmachine te hebben om weer een jonge en frisse huid te krijgen: er is een simpelere manier!

  Een strakke, frisse huid is namelijk weer binnen handbereik met verschillende (rimpel)behandelingen. Hiervoor hoef je niet per se een afspraak te maken in een dure privékliniek. Je kunt hiervoor ook steeds vaker bij de huisarts terecht, tegen een vriendelijk tarief. Cornelis Poortvliet van Huisartspraktijk Poortvliet vertelt: ‘Tijdens het verouderingsproces nemen bepaalde stoffen af die zorgen voor een stevige huid, zoals collageen en hyaluronzuur. Met verschillende injectables is het mogelijk om deze stoffen aan te vullen, waardoor rimpels vervagen of minder diep worden. Tijdens een intakegesprek kan, afhankelijk van jouw wensen, een inschatting worden gemaakt welke behandeling voor jou het meest geschikt is.

  Botox
  Erger jij je aan die rimpel in je voorhoofd, die kraaienpootjes of die fronsrimpel? Botox is dan de oplossing. Misschien zie jij bij het woord ‘botox’ een schrikbeeld voor je van strakgetrokken gezichten, zonder enige mimiek meer. Als we Poortvliet mogen geloven, is dat beeld achterhaald. ‘Als botox op de juiste manier wordt gebruikt, hoef je hier echt niet bang voor te zijn. Vanuit mijn opleiding en ervaring kan ik altijd het juiste doel behalen: een natuurlijke frisse uitstraling, waarbij de natuurlijke expressie van je gezicht hetzelfde blijft.’

  Fillers
  Stoor jij je aan de lijntjes en diepe plooien in je gezicht? Dan zijn fillers waarschijnlijk geschikt voor jou. Poortvliet: ‘Fillers bevatten de lichaamseigen stof hyaluronzuur, die het vocht in je huid aanvult en rimpels doet verzachten of wegtrekken. De verbetering is na de behandeling meteen al te zien. Omdat het gebruik van permanente fillers vanwege veiligheidsoverwegingen in Nederland bij wet verboden is, wordt er bij ons alleen met niet-permanente fillers gewerkt. Een andere reden is dat het woord ‘permanent’ doet denken dat je met één behandeling voor altijd een strakke huid hebt. Dat is helaas niet zo: huidveroudering gaat altijd door. Om een mooi en natuurlijk resultaat te behouden, zal je om de zoveel tijd dus weer een behandeling moeten ondergaan. Fillers hebben na ongeveer 9 tot 18 maanden weer een herhaalbehandeling nodig.’

  Over Huisarts Poortvliet
  Huisartspraktijk Poortvliet is sinds 2009 gehuisvest in Vitalis, een multidisciplinair centrum voor gezondheid in de wijk Kerk en Zanen. Sinds 2001 leveren zij eerstelijnszorg in dit deelgebied van Alphen aan den Rijn. Naast huisartsgeneeskundige zorg hebben zij zich de afgelopen jaren bekwaamd in enkele facetten van de esthetische geneeskunde. Naast ruime ervaring te hebben opgedaan met injectables, voeren ze sinds 2010 ook ooglidcorrecties uit. Huisarts Poortvliet is aangesloten bij de NVVCC, de Nederlandse Vereniging Voor Cosmetische Chirurgie. Hierdoor ben je er als patiënt van verzekerd dat de artsen regelmatig worden bijgeschoold, trainingen krijgen en op de hoogte zijn van de huidige regelgeving omtrent cosmetische chirurgie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply