Rate this post
 • Voor een stralende lach
  Rate this post

  Orthodontie is het specialisme in de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het optimaliseren van de stand van tanden
  in de kaken door middel van beugels. De term ‘orthodontie’ komt van de ­Oudgriekse woorden ‘orthos’ (recht) en ‘odontos’ (tand).

  De Praktijk voor orthodontie R.G. Potgieser bestaat al sinds 1986: Roelof Potgieser is de enige geregistreerde orthodontist (4 jaar specialisatie na tandartsexamen) in de omgeving van Winschoten. De praktijk is gecertificeerd en biedt behandelingen van hoge kwaliteit. Er wordt beperkt en uitsluitend verantwoord gedelegeerd.

  Behandeling op maat
  Elke cliënt krijgt een behandeling op maat aangeboden, want een mooi en gezond gebit moet een heel leven meegaan. De praktijk maakt gebruik van alle moderne behandelmethoden, waaronder onzichtbare beugels voor volwassenen van Invisalign. Deze zijn bij gebruik niet of nauwelijks zichtbaar, terwijl de cliënt er alles mee kan doen: lachen, spreken enzovoort. De beugel zit onmerkbaar in de mond, en voelt prettiger aan dan een traditionele beugel. ­Tandenpoetsen gaat ook veel ­gemakkelijker, omdat de beugel daarvoor uit de mond ­genomen kan worden.
  Voor de vaste beugels werkt de praktijk met beugels van het Damon systeem en zonodig Insignia: een door de computer ­ontworpen bracket/bogen systeem dat volledig ­geïndividualiseerd wordt gemaakt.
  Een ander aandachtspunt is het behandelen van patiënten met kaakgewrichtsklachten met behulp van het concept van de craniofaciale orthopedie.

  Omdat wij ook in Duitsland werkzaam zijn, ­kunnen wij behandelingen aanbieden zonder dat er beperkingen aan u opgelegd worden door de overheid of de zorgverzekeraar.

  Afspraak maken
  Er is een goede samenwerking met tandartsen en kaakchirurgen, en er wordt veel geïnvesteerd in nascholing. Voor de orthodontist is geen verwijzing nodig; u kunt telefonisch een ­afspraak maken. De Praktijk voor orthodontie R.G. Potgieser kan zorgen voor een gezond gebit en een stralende lach!

  Sinds kort biedt de praktijk ook professioneel tandenbleken aan (Philips Zoom!) ook voor ­patiënten die geen beugel nodig hebben. U kunt zich aanmelden voor een gratis consult om de mogelijkheden te bespreken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply