Rate this post
 • Voor het ‘echie’
  Rate this post

  In 2015 had ik de luxe om aan huis een coachingspraktijk op te zetten. Het was toen geen must, dus ik was dankbaar voor en blij met alle cliënten die ik mocht begeleiden. Ik kreeg er veel energie van en deed mijn ‘werk’ met ontzettend veel plezier en liefde. Maar door privéomstandigheden en corona veranderde er echter het nodige aan mijn situatie, en werd het hoog tijd voor verandering.

  Ineens was werken, en dus geld verdienen, voor mij wel een noodzaak geworden: ik ging van hobby naar ‘voor het echie’. Daarom ben ik heel hard aan mezelf gaan werken, want dat ik dit werk wilde blijven doen, stond voor mij als een paal boven water. Om nog beter beslagen ten ijs te komen, heb ik de afgelopen jaren diverse coachingscursussen gedaan en boeken gelezen om me helemaal te kunnen richten op ouders met kinderen en problemen na een scheiding, verlies, met onzekerheid, puberteit en een pestverleden. Allemaal issues waarin ikzelf ook de nodige ervaring had opgedaan.

  En toen kwam ineens die kans voorbij. Die kans in de vorm van een ‘eigen’ praktijkruimte. Hiervoor moest ik uit mijn comfortzone stappen en degenen die mij een beetje kennen, weten dat dat wel even een dingetje was. Maar hé, dat is natuurlijk wél wat ik mijn cliënten altijd voorhoud: kom uit die comfortzone. Zelfvertrouwen komt van binnenuit. Zoek die kracht in jezelf, los van wat anderen zeggen. Dus heb ik die nieuwe stap gezet en de afgelopen weken alles uit de kast gehaald om een nieuwe huisstijl te ontwerpen, mijn website aan te pakken, en om van die kale ruimte een sfeervolle praktijk te maken die de sfeer ademt van een woonkamer. Ik ben retetrots op het resultaat: warme kleuren op de muur, gouden accentjes, een nieuwe vloer en leuke meubeltjes: het voelt warm, open en empathisch, zodat mijn cliënt zich prettig en veilig kunnen voelen. Zodat mijn praktijk een plek is waar ze helemaal zichzelf durven en kunnen zijn, hun kwetsbaarheid durven toe te laten, open en eerlijk durven te zijn over hun angsten en onzekerheden en de moed hebben om hier samen met mij mee aan de slag te gaan en inzien dat hun glas weer halfvol is in plaats van halfleeg. Dat is waar ‘JijNik’ voor staat. En ik ben dankbaar als ik jou daarbij mag helpen!

  Veel liefs, van mij

  Omira Schoop

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply