Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voor het eerst hardlopen? Gebruik deze tips
  Rate this post

  New year, new me! Heb je jezelf voorgenomen om dit jaar een gezondere levensstijl aan te nemen? Dan zul je waarschijnlijk ook aan meer lichaamsbeweging willen doen. Hardlopen is dan een goede optie! Je kunt het altijd en overal doen en het is een goede manier om een conditie op te bouwen! Begin je net met hardlopen? Dan kunnen de tips in dit artikel misschien van pas komen.

  Goede hardloopschoenen
  Als je wil gaan hardlopen is het erg belangrijk om te investeren in goede hardloopschoenen. Wanneer je die niet hebt en gelijk erg fanatiek gaat hardlopen heb je kans op rug- of gewrichtsproblemen. Je kunt dan naar een sportwinkel gaan en je laten adviseren over hardloopschoenen die voor jou het meest geschikt zijn. In veel van die zaken zal een professional aan de hand van een apparaat bijvoorbeeld kijken wat voor zool je nodig hebt om zo voor de beste schokdemping te zorgen.

  Juiste voeding
  Mensen die gaan hardlopen willen vaak ook afvallen. Toch is het slim om goed te eten voordat je gaat hardlopen. Wat zijn dan de beste voedingstips voordat je begint met rennen? Het slimste is om te kiezen voor producten met koolhydraten, zoals brood, bananen of muesli. Dit wordt namelijk omgezet in energie, waardoor je het hardlopen langer zult volhouden. Zorg er ook altijd voor dat je genoeg drinkt tijdens het lopen; neem dus altijd een flesje water mee voor onderweg.

  Ontspanning
  Hoewel je je moet inspannen tijdens het hardlopen is het ook belangrijk om ervan te genieten en er ontspannen van te worden. Je kunt dit stimuleren door bijvoorbeeld muziek te luisteren tijdens het lopen. Het kan helpen om dan een koptelefoon draadloos aan te schaffen. Op die manier heb je geen last van snoertjes en kun je ongestoord muziek luisteren én hardlopen.

  Verschillende routes
  Houd het leuk voor jezelf door verschillende hardlooproutes uit te proberen. Zo zorg je er niet alleen voor dat het hardlopen niet eentonig wordt, maar je kunt op die manier ook verschillende ondergronden uitproberen. Het is namelijk niet goed om te lang op een harde ondergrond te rennen, zoals asfalt of beton. Door het af te wisselen met bijvoorbeeld gras of een bospad zorg je ervoor dat je wervels en gewrichten niet te lang klappen op hoeven te vangen.

  Tip: wil je het echt serieus aanpakken dan kun je een sporthorloge aanschaffen dat precies bijhoudt hoeveel stappen je zet. Zo kun je makkelijk doelen stellen voor jezelf en ze behalen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply