Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voordat ik het wist… Was mijn moeder al overleden
  Rate this post

  Barry (18): ‘Een paar jaar geleden werd mijn moeder plotseling ziek en voordat ik het wist was ze overleden. Ik heb niet kunnen zeggen wat ik wilde en belandde in een emotionele blokkade. Ik was verdrietig maar kon niet huilen. Ik was niet in staat om het daar met de klas over te hebben. Ik lag de hele dagen in bed en had geen idee hoe ik hieruit moest komen.’

  Emotioneel geblokkeerd
  ‘Omdat ik wist dat het zo niet beter werd heb ik hulp gezocht bij Brein en Welzijn. Een EEG liet het effect van deze situatie op mijn hersenactiviteit zien. Ik had zoveel spanning dat ik daar erg moe van werd, maar niet kon slapen. Twee maal per week voerde ik gesprekken en kreeg ik een training hoe ik met deze situatie om moet gaan. Omdat ik geblokkeerd in mijn emotie was schakelde mijn psycholoog Susan personal trainer Sandra in.’

  Zelf de controle terug
  ‘Sandra leerde mij om, door te sporten, over een grens te gaan zodat ik wel degelijk in mijn emoties kwam. Dat vond ik in eerste instantie erg vervelend, maar later merkte ik dat ik dichter bij mezelf kwam. Daarna durfde ik met school te praten en daar aan te geven wat ik kan en wil. Ik ging meer uit en bleef sporten, zodat ik alle kilo’s die ik erbij had gegeten ook weer verloor. Ik voel me fit en school gaat goed. Ik kan er beter over praten en ik merk dat het gemis blijft, maar dat je eigen leven niet stil hoeft te staan.’

  Blij dat ik stap gezet heb
  ‘De combinatie van beide therapieën heeft mij goed gedaan. Ik kom nu nog één keer per half jaar om te zorgen dat ik stabiel blijf en niet terugval in het oude patroon. Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Mijn advies is dus ook: zoek hulp en blijf niet alleen worstelen.’

  Gecombineerde aanpak vaak al na 3 trainingen effectief
  De combinatie van meerdere therapieën zorgt ervoor dat vaste patronen sneller doorbroken worden en er sneller resultaat bereikt wordt. Bij de combinatie van neurofeedback, cognitieve therapie en fysieke training komen mensen sneller bij zichzelf en kunnen zo makkelijker aan diep gewortelde gevoelens werken. Vaak is het resultaat al te merken na drie trainingen.

  Ons motto: een rouwproces is altijd moeilijk, maar wij helpen je om er beter mee om te gaan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply