Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voordelen van fit blijven wanneer je ouder wordt
  Rate this post

  Wanneer je ouder wordt, kun je je mobiliteit verliezen. Dit is een veelvoorkomend probleem voor ouderen, wat natuurlijk erg vervelend is. Je krijgt meer klachten, zoals pijn aan gewrichten. Ook is de kans groter dat je valt, wat je angstig kan maken. Een actieve levensstijl is dus belangrijk om te hanteren zodat je fit blijft.

  Regelmatige lichaamsbeweging helpt je er jonger uit te zien en je jonger te voelen en langer zelfstandig te blijven. Het verlaagt ook je risico op een aantal aandoeningen, waaronder hartaandoeningen, diabetes, bepaalde vormen van kanker, hoge bloeddruk en obesitas. Bewegen en je energielevel op peil houden zijn dus belangrijk!

  Bewegen voor je stemming
  Hiernaast is bewegen ook goed voor je mentale toestand. Bewegen zorgt voor het vrijkomen van bepaalde endorfines, waardoor je een betere stemming hebt. Dit zijn de natuurlijke pijnstillers van ons lichaam en stemmingsverbeteraars. Tegelijkertijd verminderen ze de hoeveelheid adrenaline en cortisol in ons lichaam, die beide verband houden met stress en angst. Ook verbetert sporten en bewegen je geheugen. Het is ook nooit te laat om ermee te beginnen, zodra je begint zul je snel profiteren van alle voordelen wat beweging heeft.

  Hoe kun je fit blijven?
  Er zijn verschillende manieren om fit te blijven wanneer je ouder wordt, zoals krachttraining, cardio of evenwichtsoefeningen. Er zijn echter ook andere, minder voor de hand liggende manieren om fit te blijven!

  – Wandelen en praten. In plaats van een gewoon bezoekje aan familie en vrienden, ga samen wandelen. Het zal je gemotiveerd houden en je gezondheid meer stimuleren dan lichaamsbeweging die je alleen uitvoert.
  – Probeer eens ballroomdansen of andere vormen van dansen; het is een leuke en gezellige manier om te bewegen. Zo ontmoet je ook meteen nieuwe mensen!
  – Doe twee keer per week kracht- en lenigheidsoefeningen. Dit hoeft echt niet op een saaie manier! Aqua-aerobics kan een geweldige manier zijn om kracht te ontwikkelen door water als weerstand te gebruiken.

  Wat als je niet fit kunt blijven?
  Het kan voorkomen dat je ondanks dit alles, toch mankementen begint te krijgen. Wanneer je als oudere elke dag de trap nog op moet lopen, kan dit erg vermoeiend zijn. Een traplift kopen kan dan de ideale oplossing zijn! Er zijn verschillende soorten trapliften, in elke soort en maat. Ook kun je kiezen uit een nieuwe traplift of tweedehands trapliften. Voor ieder is er dus een keus. Nieuwe trapliften zijn wel duurder, terwijl gebruikte traplift uitvoerig worden getest voordat deze verkocht worden. Denk er dus vooral goed over na wat voor soort traplift je wilt kopen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply