Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voordelig reizen: 5x tips voor een goedkope zomervakantie
  Rate this post

  Heb je ook zoveel zin om in de zomer even op te laden? Maar heb je geen groot budget of wil je flink besparen op je vakantie? Feit is dat reizen goed is voor de mens: je leert het dagelijks leven waarderen, je ontmoet nieuwe mensen en culturen en je stapt vaak uit je comfort zone. Ook met een klein(er) budget kun je profiteren van dergelijke voordelen van het reizen of op vakantie gaan. Daarom hebben we in dit artikel enkele voordelen voor je verzameld waarmee ook jij goedkoper kunt genieten van een welverdiende zomervakantie. Pak je je tas vast in?

  Op vakantie in eigen land
  De beste tip wanneer het gaat om besparen op je zomervakantie is om ‘gewoon’ in eigen land op vakantie te gaan. Nederland heeft ontzettend veel mooie plekjes in de natuur en bruisende steden te bieden waar je heerlijk een week of langer kunt vertoeven. Ben je bijvoorbeeld dol op kamperen dan kun je in Nederland terecht bij honderden boerencampings, familiecampings en natuurkampeerterreinen. Liever iets meer luxe? Kies in dat geval voor een glamping-accommodatie en profiteer van verschillende vroegboekkortingen en/of aanbiedingen. Houd aanbiedingen online of in de diverse kranten goed in de gaten, omdat je via daar tot tientallen euro’s kunt besparen. Pak bijvoorbeeld een goede Volkskrant aanbieding en je scoort al een heel goedkoop weekje weg aan zee of op een van de Waddeneilanden.

  Ga voor een goedkope, alternatieve bestemming
  Hoe aantrekkelijk een vakantie naar de Spaanse kust of een bekende stad zoals Londen ook is; grote kans dat je hier aardig wat geld aan kwijt bent. Om geld te kunnen besparen is het daarom aan te raden om voor een alternatieve bestemming te gaan. Ruil Londen in voor een mooie stad in een land in Oost-Europa zoals Boedapest, Boekarest of Riga en laat je verrassen door de natuur van Slovenië of het binnenland van Spanje. Naast het feit dat de reis hier naartoe al goedkoper is, is het leven tussen de locals vaak ook een stuk voordeliger. Om ultieme korting te pakken is het aan te raden om lekker op tijd te boeken zodat je gebruik kunt maken van vroegboekkorting en andere deals of om juist voor een last minute aanbieding te gaan. Op die manier scoor je de hoogste korting op je vakantie of weekend weg.

  Reis en leef als een local
  Heb je eenmaal een goedkoop ticket te pakken dan is het besparen op je reis nog zeker niet voorbij. Goedkoop en verantwoord reizen gaat namelijk juist verder in het land van bestemming. Dat betekent dat je zo min mogelijk als toerist moet leven (ook al ben je een toerist) en zoveel mogelijk als een local moet reizen. Eet waar de locals eten, slaap waar de locals zouden slapen (bijvoorbeeld via Airbnb of een soortgelijke aanbieder) en geniet alsof je in het land waar je bent woont. Hiermee kun je niet alleen veel geld besparen, je leert een land of stad ook nog eens op een totaal andere manier kennen. Leer voordat je vertrekt of tijdens je reis een paar zinnen in de taal van het land waar je bent en je zult zien dat de locals dit enorm zullen waarderen. Zo maak je van een goedkope vakantie ook nog eens een hele vruchtbare vakantie.

  Doe aan huizenruil
  Wil je bijna gratis genieten van een weekend of weekje in een stad of aan het strand? En heb je zelf een huis ter beschikking voor iemand anders die in de stad waar jij woont wel een weekje zou willen zitten? Misschien is huizenruil dan hét ding voor jou. Huizenruil is exact zoals de naam het al zegt: het ruilen van je woning met iemand anders die er ook even uit wil. Er bestaan vandaag de dag verschillende online platformen waar je terecht kunt voor het tijdelijk ruilen van je woonplek in zowel binnen- als buitenland. Hierbij zie je een groot overzicht van woningen waarmee je kunt ruilen en je kunt natuurlijk je eigen huis opgeven voor woningruil. Op deze manier kun je voordelig op vakantie en ontdek je steden en/of plekken waar je normaal misschien niet zo snel zou komen. Een avontuurlijke optie dus!

  Combineer vrijwilligerswerk met vakantie
  Er zijn nog meer opties waar je aan kunt denken wanneer je op zoek bent naar een goedkope vakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zomerse werkvakantie? Vooral jongeren, zoals scholieren en studenten, zijn dol op dergelijke vakanties omdat ze er veel geld mee kunnen besparen. Toch zijn werkvakanties écht niet alleen bedoeld voor jonge mensen. Wanneer je op een unieke manier meer van de wereld wilt zien, nieuwe mensen wilt ontmoeten en wat geld wilt besparen is een werkvakantie een zeer goed plan. Dat geldt ook voor vrijwilligerswerk over de grenzen: je werkgever zorgt over het algemeen voor onderdak en maaltijden waarbij jij in ruil daarvoor werk verricht. Het leuke aspect van vrijwilligerswerk of een werkvakantie is dat je op een bijzondere manier meer leert over een bepaald gebied of een land en dat je misschien wel vriendschappen voor het leven sluit.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply